Foto portada: l'Artextil, fa uns dies. Autor: David Chao.

El Govern acusa ERC i la Crida de posar “pals a les rodes” a l’Escola d’Infermeria

El govern municipal ha comparegut aquest dimarts al migdia per denunciar que Esquerra Republicana i la Crida per Sabadell “posen pals a les rodes” perquè la ciutat tingui el Campus Urbà de Ciències de la Vida i la Salut a l’Artextil. El ple va aprovar el passat mes d’octubre cedir la nau a la UAB per 50 anys. Les formacions opositores, i un particular, han presentat una quarantena d’al·legacions. Vuit de cada 10 no s’han admès perquè tractaven de qüestions fora de la cessió en concret i, per aquest motiu, el govern municipal assegura que “o actuen amb gran desconeixement o amb mala fe”.

Presentar al·legacions és un dret, dels particulars i les entitats, cada cop que un procés administratiu està en fase d’exposició pública. Per tant, Esquerra, la Crida i el particular que ha al·legat han exercit els seus drets dins del procediment administratiu habutial. Però el govern municipal considera que la gran quantitat d’esmenes presentades, una quarantena, i el fet que moltes no tinguin gaire a veure amb la cessió en concret, fan malpensar.

“Creiem que volen posar pals a les rodes a un projecte de la ciutat i de país per tenir més places públiques d’universitat”, ha assegurat Eloi Cortés, que és el regidor d’Acció Social però tot sovint actua en qualitat de portaveu del govern de facto.

En total s’han presentat 42 al·legacions. El 80 per cent, 25 d’Esquerra, 5 de la Crida i tres de l’Entesa per Sabadell, no s’han admès a tràmit perquè són extemporànies. La resta passaran pel ple municipal de març, cinc mesos després de l’aprovació inicial. Si no hi haguessin hagut al·legacions, l’aprovació inicial hagués passat a ser definitiva de forma instantània.

La regidora d’Urbanisme, Mar Molina, i el regidor d’Acció Social, Eloi Cortés, aquest migdia. Autor: J.d.A.

El govern assegura que l’oposició i el particular tenen tot el dret del món a presentar al·legacions, i de fet algunes s’han incorporat, però malfien al veure la gran quantitat d’esmenes i sobretot que moltes no tenen gaire a veure amb la desafectació de la nau municipal per cedir-la a l’Artextil.

“Han carregat de molta feina els serveis tècnics, que han hagut de resoldre d’una en una les qüestions”, diu Cortés. “És una gran mostra d’ignorància o de mala fe i ens fa creure que volen posar pals a les rodes al Campus de Ciències de la Vida i la Salut”, ha reblat Cortés. De fet, el regidor assegura que el campus universitari pot perillar: “Si cada punt que ha de passar pel ple ens fan allargar el procés pot perillar perquè si posem en perill la cessió de l’espai es posa en risc tot el projecte”, assegura Cortés.

Segons el calendari presentat pel conseller de Salut, Josep Maria Argimon, tot està alineat perquè a l’octubre de 2022 hi hagi estudis d’Infermeria a Sabadell, tot i que no seran en una primera fase a l’Artextil sinó a les instal·lacions de la UAB a la ciutat i sempre de la mà del Parc Taulí. Cortés tem, però, que es projecte pugui perillar si l’oposició segueix pel mateix camí.

5,8 milions per preparar la nau a la UAB

L’Ajuntament estima que, a banda de la cessió a 50 anys, haurà de destinar 5,8 milions d’euros per adequar la nau. La inversió global del Campus, que hauran de finançar diverses administracions, serà de 30 milions, segons els primers estudis preliminars.

Més informació:

Foto portada: la nau de l’Artextil, ara municipal i en tràmits de ser cedida a la UAB. Autor: cedida.