Foto portada: Amadeu Papiol, presentant el nou partit. Autor: J.d.A.

Apareix un nou partit polític, Identitat Sabadellenca, liderat per l’exPDeCAT Papiol

Apareix un nou partit polític a Sabadell. El seu nom és Identitat Sabadellenca i està liderat per qui va ser candidat a l’alcaldia del Partit Demòcrata (PDeCAT), Amadeu Papiol, que va tenir 850 vots (el 0,85 per cent) el passat mes de maig. Nou mesos després el PDeCAT s’ha dissolt però Papiol no renuncia a representar el que tradicionalment havia estat el món convergent. Creu que hi ha un espai “orfe entre el PSOE i el PP”, també a Sabadell. A ell es vol dirigir amb les municipals de 2027 a l’horitzó.

“Les properes municipals s’han de preparar amb temps”, assegura Papiol, qui ha presentat el nou partit aquest divendres davant la Casa Duran. Però què pensa Identitat Sabadellenca?

“Som un partit en clau sabadellenca per recuperar aquell esperit de sabadellenquisme que d’alguna manera s’ha perdut. Identitat Sabadellenca pretén donar resposta al fet que la independència només serà possible amb l’acció dels municipis,. I treballarem sobretot per la llengua catalana”, assegura.

En l’esquema ideològic, es defineixen com un partit “socialdemòcrata liberal”. Papiol considera que s’ha subjugat l’administració municipal a institucions superiors. Creuen que cal baixar la pressió “burocràtica i administrativa”. És a dir, que la burocràcia vagi a menys. En una altra línia, volen que hi hagi una contractació de proximitat. “No pot ser que tot vagi a grans proveïdors quan Catalunya té un 90 per cent de petites empreses”, diu.

Entre el decàleg programàtic, Identitat Sabadellenca vol polítiques de migració “assumibles”, executant polítiques de drets i deures per promoure’n “l’assimilació a la identitat sabadellenca i catalana” i aplicant en la seva “totalitat” la llei d’estrangeria, incloent la denúncia “d’excessos i fraus en l’empadronament i accesos a ajuts crònics”. També apostar pel lliure mercat, amb polítiques econòmiques no intervencionistes.

Foto portada: militants d’Identitat Sabadellenca, aquest divendres, a la cèntrica plaça del Pedregar. Autor: J.d.A.

Comments are closed.