El portaveu del PSC i primer tinent d'alcaldessa, Pol Gibert. Autor: D.J.

La pujada del preu de l’aigua (+14%) s’aprova amb tota l’oposició en contra

El govern municipal (PSC i Junts) ha aprovat l’increment de la tarifa de l’aigua del 14 per cent en fase inicial aquest dilluns. Tota l’oposició hi ha votat en contra. S’obre ara un període per al·legar abans de l’aprovació definitiva, previsiblement abans de l’estiu.

Com estava previst, els grups que donen suport al govern de Marta Farrés (PSC i Junts, 16 regidors de 27 en total) han aprovat l’increment del preu de l’aigua. L’executiu municipal sosté que no queda gaire més remei ja que per una banda el preu de comprar aigua a l’empresa ATLL ha pujat un 30 per cent des del gener i per altra banda la xarxa necessita inversions per no quedar encara més obsoleta. L’increment al rebut serà d’uns 25 euros al cap de l’any per una família, uns 6 euros per rebut o 2 euros al mes per llar.

L’oposició hi ha votat en contra a l’unison. Han recordat que el govern municipal va pujar els impostos municipals un 15 per cent fa uns mesos i que els preus de la llum o el gas tornen a pagar un 21 per cent d’IVA. El regidor d’ERC Santi Valls ha demanat més compromís a l’empresa Aigües Sabadell. Ha assegurat que l’empresa té uns beneficis d’entre dos i tres milions d’euros, que després es reparteixen en part entre els accionistes de l’empresa mixta (80 per cent Aigües Barcelona; 20 per cent Ajuntament de Sabadell).

ERC, Crida i Sabadell En Comú Podem s’han posicionat a favor de la gestió pública del servei d’aigües. En tot cas, aquest debat no serà demà, ja que la concessió a CASSA arribarà fins l’any 2048 des de l’any 1949, quan l’alcalde Marcet va crear la companyia i li va atorgar la concessió durant 99 anys.

Foto portada: el portaveu del PSC i primer tinent d’alcaldessa, Pol Gibert. Autor: D.J.

One Comment

  1. Pingback: 'El ple crític'. Sessió aquàtica amb calamarsa

Leave a Comment