Cs aposta per Joan García; Hernández ho deixa per “motius personals”

  • El diputat al Parlament Joan García serà cap de llista per quarta vegada de Ciutadans (2007, 2011 i 2015).
  • Adrián Hernández serà portaveu municipal, almenys, fins a finals d’any.

El sabadellenc Joan García, diputat al Parlament des del 2015, serà l’alcaldable de Ciutadans a les pròximes eleccions municipals. Així ho han comunicat ell mateix i l’actual portaveu municipal, Adrián Hernández, aquest divendres al matí. L’objectiu és clar: “determinar amb qui l’alcaldessa Marta Farrés farà majoria absoluta”. Per això, en els pròxims mesos se centraran a consolidar l’equip municipal així com a divulgar un programa prou atractiu per revertir la tendència a la baixa d’aquesta formació en altres punts del país.

L’actual portaveu i anterior alcaldable de Ciutadans, Adrián Hernández, fa un pas al costat per motius personals i Joan García agafarà de nou les regnes del partit a Sabadell. La formació ha fet públic qui serà el cap de llista en els comicis del 2023 aquest divendres i es tracta d’un dels impulsors de Cs a Sabadell. García va entrar com a portaveu municipal l’any 2015, tot i que hi va renunciar pocs mesos després per anar al Parlament (més info: ‘Canvi a Ciutadans: surt Joan García; entra Ramón García‘), i ja ha estat alcaldable altres anys (2007, 2011 i 2015). Aquest cop, però, tal com ha apuntat el seu antecessor Adrián Hernández, el paradigma és diferent.

“La campanya serà diferent de la de 2019 perquè aleshores hi havia el dubte de qui podria ser alcalde o alcaldessa. Ara l’alcaldessa serà la mateixa. El dubte serà amb qui fa majoria absoluta i amb qui fa les polítiques prioritàries per la ciutat”.

Ciutadans posarà l’accent sobre les polítiques d’ocupació, de seguretat o de neteja viària, entre altres. García empren aquesta nova etapa amb il·lusió i orgullós de la feina que ha fet la formació des de l’oposició. Malgrat que, en general, la marca ha perdut múscul en els darrers anys, a escala local això no els preocupa.

“No ens preocupa. Hem estat en aquest projecte des del 2006 i hem passat per diferents moments i resultats, però jo estic segur que podrem aconseguir ser decisius. Tenim aquesta voluntat de govern que potser altres vegades no hem tingut i hem construït un gran projecte”, expressa l’alcaldable.

Per les eleccions encara falten més de set mesos i durant aquest temps la formació es dedicarà a ampliar els suports i aliances així com a relligar el programa amb què s’hi presentaran. Hernández continuarà sent portaveu del grup municipal, almenys fins a final d’any. Per tant, hi ha la possibilitat que dimiteixi abans d’acabar l’actual mandat.

Foto portada: Adrián Hernández i joan Garcia, de Ciutadans. Aquest divendres en la presentació del cap de llista. Autora: J. Ramon

Comments are closed.