Junts per Sabadell exigeix tolerància zero a les ocupacions conflictives

El grup municipal de Junts per Sabadell ha exposat el seu rebuig a les ocupacions il·legals conflictives que, segons consideren, generen malestar entre els veïns sabadellencs. És per això que, alhora, el partit proposa una sèrie de mesures per lluitar contra aquesta mena d’ocupacions.

El partit, que prèviament s’ha reunit amb un grup de veïns del barri de la Creu Alta, ha traslladat el neguit dels ciutadans per l’ocupació il·legal, ja que, segons els hi han explicat els mateixos veïns, en certs casos aquestes ocupacions venen acompanyades d’inseguretat al barri, conflictivitat a les comunitats, punxades il·legals a la llum, molèsties causades arran de sorolls i músiques elevades i, fins i tot, tràfic de drogues.

És per això que, des del partit, la portaveu de Junts per Sabadell, Lourdes Ciuró, ha condemnat les ocupacions il·legals conflictives. Alhora, però, la regidora ha volgut diferenciar entre aquesta mena d’ocupació, en què es dóna un mal ús de l’habitatge, i les ocupacions que realitzen persones en una situació vulnerable.

“S’ha de donar resposta a la vulnerabilitat habitacional i que es garanteixi el dret a l’habitatge. Però, per altra banda, tolerància zero a la conflictivitat, perquè també s’ha de respectar el dret al descans, a la convivència, i a que els propietaris i llogaters gaudeixin de l’habitatge, i no es poden veure perjudicats per les màfies que es dediquen a fer activitats delictives a l’interior dels habitatges”, exposa Ciuró.

Per la portaveu el problema ha estat ficar dins del mateix sac tota mena d’ocupacions i equiparar les ocupacions realitzades per persones sense recursos amb les que efectuen persones que se n’aprofiten de la llar.

“Es tracta d’una actuació avalada pel quatripartit, que va convertir la nostra ciutat en un espai d’acollida d’ocupacions conflictives. Ha guanyat el relat de la legitimació de tota mena d’ocupacions. I és aquí on volem posar l’èmfasi, perquè no totes les ocupacions són iguals. El problema de l’habitatge és polièdric i no es pot tractar tot igual, perquè això el que fa és alimentar el vot de l’extrema dreta, ja que la gent exigeix respostes i se’n van a votar als més contundents”, assegura Ciuró..

Junts exigeix que des de la Junta Local de Seguretat es prenguin una sèrie de mesures per tal de revertir la situació i que es pugui lluitar contra les ocupacions il·legals en els casos en què aquestes siguin conflictives.

Què proposen?

Primerament, demanen que l’ordenança de civisme articuli eines per tal que es respecti la convivència veïnal i que, així, la policia pugui actuar en cas d’incompliment de la mateixa. En segon lloc, volen que la Junta Local de Seguretat estableixi un protocol d’avaluació, seguiment i actuació a la ciutat en llocs on hi hagi ocupacions conflictives. En tercer lloc, desitgen que les patrulles de proximitat i la policia de barri, que es vol implementar, faci un exhaustiu seguiment de les ocupacions conflictives i de les zones en què es donen aquestes per, així, garantir el benestar dels veïns. I, finalment, Junts insta a l’equip de govern i als grans tenidors d’habitatge a que posin les llars en mans de l’Ajuntament, perquè sigui el propi organisme municipal qui gestioni l’habitatge i pugui fer polítiques d’habitatge efectives amb edificis ja construïts.

El pla municipal contra les ocupacions

Ja al ple del passat mes d’octubre, Junts va sumar els seus vots al PSC i Ciutadans per elaborar un pla municipal contra les ocupacions conflictes. En aquest ple es va aprovar assessorar els propietaris i formar la Policia Municipal per tenir més eines per aturar les usurpacios d’habitatge.

Més informació:

Foto portada: Lourdes Ciuró i Francesc Baró presenten les mesures per lluitar contra l’ocupació conflictiva. Autora: Ana. M

Comments are closed.