Foto portada: una urna, durant unes eleccions anteriors. Autor: David B.

La Crida denuncia “racisme institucional” perquè no tots els immigrants poden votar

“Qui viu a Sabadell, té dret a votar a Sabadell”, així de clar és el lema de la nova campanya impulsada per la Crida. La formació denuncia que restringir el dret a vot a determinades nacionalitats és “racisme institucional” i aquesta setmana ha començat una ronda de contactes per mostrar el seu suport a les entitats que treballen principalment amb migrants.

Crida per Sabadell engega una campanya informativa per denunciar que no tots els ciutadans poden votar. Les persones estrangeres que són d’un país amb el qual Espanya no té un conveni de reciprocitat no es poden inscriure al cens electoral i la formació ho desaprova: “La restricció del dret a vot a les persones amb determinada nacionalitat estrangera suposa una vulneració del dret fonamental motivat pel lloc de naixement de les persones, considerant-ho una mostra més de racisme institucional. Una societat que denega el dret de vot a una part de la població mai serà plenament democràtica”, expressa un dels membres de la Crida, Allan Contreras.

Els anticapitalistes han començat una campanya de contactes amb diferents entitats, ja que consideren que hi ha moltes maneres de fer política i volen mostrar el seu suport als col·lectius que es veuen afectats per aquesta condició. Segons dades de la formació, a Sabadell hi ha 15.000 persones que no poden exercir el seu dret a vot per aquest motiu. Fa un parell de setmanes, quan es va obrir el període perquè els sabadellencs de nacionalitat no espanyola es puguin inscriure al cens electoral, Esquerra Republicana també va obrir una campanya per explicar els passos a seguir en cas de tenir un conveni de reciprocitat entre el país d’origen i Espanya (més info: ‘ERC explica com poden votar els estrangers a les municipals‘).

Foto portada: una urna, durant unes eleccions anteriors. Autor: David B.

Comments are closed.