La nova línia d’ajuts a l’IBI només esgota el 6% dels fons en el seu primer any

L’Ajuntament va aprovar l’any passat una nova línia d’ajuda a l’Impost de Bens Immobles per a les famílies més vulnerables. Dels 350.000 euros destinats, només s’han usat 21.000 euros, un 6 per cent, segons dades fetes públiques aquest dimecres pel portaveu municipal de Ciutadans, Adrián Hernández. “Ridícul” finalitza. S’han rebutjat el 43 per cent de les peticions. 

El partit taronja assegura que només s’ha arribat al 8,14 per cent de les persones que tenien dret a rebre la subvenció, i només s’ha esgotat un 6 per cent de la partida prevista. En números absoluts, 114 famílies. Hernández sosté que el quatripartit va anunciar al juliol “a so de bombo i platerets que la mesura ajudaria un màxim de 1.400 famílies a pal·liar la vulnerabilitat que pateixen” (més info: ‘Nova línia d’ajuts per pagar l’IBI‘).

Què són aquestes ajudes?

Les ajudes anaven destinades en principi a famílies amb rendes baixes, persones grans amb pocs ingressos, aturats i ciutadans sense subsidi ni prestació. A tenor dels resultats, Hernández sosté que tot plegat va resultar un “gest de cara a la galeria que no ha portat enlloc”. L’Ajuntament, segons les mateixes dades, ha rebutjat 4 de cada 10 peticions, un 43 per cent en total. En el 85 per cent dels casos rebutjats el consistori ha al·legat que els sol·licitants no estaven al corrent dels impostos i taxes.

La línia d’ajudes bevia d’una línia similar iniciada a l’ajuntament de Barcelona, i cobria com a màxim 250 euros per domicili. L’Ajuntament va destinar-hi 350.000 persones i aspirava a ajudar 1.400 unitats familiars.

Foto portada: Hernández, en una imatge d’arxiu. Autor: David B. 

Comments are closed.