L’Ajuntament facilita la construcció d’un nou edifici per l’Hospital Parc Taulí

La Junta de Govern Local ha aprovat, de manera inicial, una modificació de la planificació urbanística a l’Hospital Parc Taulí per tal de facilitar la construcció d’un nou edifici que serveixi per atendre totes aquelles necessitats derivades de la Covid-19.

Es preveu que aquest nou edifici disposi d’una planta baixa i tres pisos d’alçada. Alhora, es pretén que a la planta superior s’habiliti una zona per instal·lacions tècniques. La construcció, que s’ubicarà entre l’Hospital central del Taulí i el de Santa Fe, en un espai proper al riu Ripoll, també està pensada perquè es connecti, mitjançant passeres, amb les plantes de l’edifici principal.

Tot i que la construcció es dóna per tal de cobrir les necessitats de caràcter urgent provocades per la Covid-19, el planejament és que l’edifici, una vegada normalitzada la pandèmia, s’adapti i serveixi per a altres tasques hospitalàries. Entre les diverses funcions, el nou edifici permetrà ampliar i adequar certes àrees que requereixen major capacitat, com són les UCI, les urgències i els blocs quirúrgics.

Obra a càrrec del govern català

Amb el canvi aprovat al Pla de Millora Urbana, el projecte, encara en fase de licitació, s’adapta al règim vigent en matèria d’ordenació de volums. L’Ajuntament, així, facilita el procediment administratiu per realitzar la construcció del nou edifici, que s’encarregarà de construir la Generalitat de Catalunya. Es preveu finalitzar les obres abans que acabi l’any.

Més informació:

Foto portada: l’hospital Parc Taulí, en una imatge d’arxiu. Autor. David B.