L’alcalde de Sabadell, Juan Carlos Sánchez, manté que “el govern garanteix el traspàs d’informació”

  • El consistori sosté que només es destrueixen duplicats, còpies o esborranys però mai expedients.

  • Juan Carlos Sánchez es posa a disposició del proper govern abans i després del 13 de juny.

Hores després d’esclatar les sospites d’una possible destrucció de documents a l’Ajuntament, el consistori ha enviat un comunicat en que Sánchez garanteix la custòdia de documents.

L’alcalde de Sabadell en funcions, Juan Carlos Sánchez, assegura, via comunicat, que “el govern municipal garanteix el traspàs d’informació al grup o grups que formin el proper govern, amb total transparència i responsabilitat i amb la voluntat de la màxima col·laboració”.

Així es posa a disposició del proper govern municipal per donar la informació necessària, abans i després de la constitució del consistori, que es farà el 13 de juny. El consistori manté que “davant la finalització del mandat, que suposa canvi de responsabilitats i d’espais físics, es pot produir el trasllat i eliminació de documents, però en cap cas es tracta d’expedients, sinó del tipus de documents que habitualment es destrueixen -duplicats, còpies o esborranys-, els originals dels quals estan convenientment arxivats”.

El consistori manté que tots els responsables tècnics coneixent el tractament que han de tenir els expedients per garantir la seva conservació. “La seva professionalitat és una garantia de continuïtat del funcionament de l’Ajuntament”, diuen. També afegeixen que el protocol de paper es fa seguint els protocols de seguretat, que marca que els duplicats s’han de destruir i conservar només els originals.

Finalment, el comunicat manté que no s’ha rebut cap tipus de prova que avali les acusacions de possible destrucció de documentació oficial ( més info: ‘Denuncien que s’ha destruït documentació a dependències municipals‘).

Foto portada: els dos contenidors precintats amb papers triturats a dins. Autor: cedida. 

Comments are closed.