Parc Taulí. Autor: David B.

L’ampliació del Taulí concentrarà el 75% de la inversió de la Generalitat a Sabadell

El pacte de pressupostos a tres bandes (ERC, PSC, Comuns) per aquest 2023 a la Generalitat deixarà una inversió d’uns 50 milions d’euros a Sabadell, segons diverses fonts. La major part del pastís se l’endurà l’ampliació de l’hospital Parc Taulí. També hi ha reserves educatives.

Pel que fa al Taulí es pressuposten gairebé 23 milions d’euros per a l’ampliació de l’hospital en quant a la compra de maquinària, mobiliari i diversos treballs. Cal sumar-hi 16 milions al Frontal Gran Via, que serà el bloc quirúrgic central (les sales d’operacions) i la Unitat de Cures Intensives ampliada. Dos elements capitals per al Parc Taulí del futur, ja que garanteixen el creixement i la complexitat. Per tant, 38 dels 50 milions en atenció hospitalària.

Inversions educatives

L’altre bloc que preveuen els comptes de la Generalitat són tres milions per ampliar l‘escola Agnès Armengol / institut La Serra al barri de Can Roqueta (1,87 milions). En un altre ordres de coses es preveuen als comptes del 2023 1,07 milions per l’edifici de secundària de l’institut escola Virolet, a Can Llong. Cal recordar que sovint són inversions plurianuals, és a dir, que l’import total de les obres es reparteixen entre diversos presuspostos. L’institut Joan Oliver té una inversió assignada de mig milió d’euros per canviar la fusteria de la façana. Pel mateix concepte es reserven 250.000 euros per a l’institut Vallès.

Altres inversions

Es preveuen també gairebé dos milions d’euros per una promoció de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya al barri de Can Llong. D’altra banda, es preveuen 75.000 euros per a reposició d’elements als Merinals. En carreteres al terme de Sabadell hi ha actuacions en la connexió amb entre la N-150, la C-58 i l’AP-7 (363.000 euros) i el carril bici entre Sabadell i Terrassa a la N-150 (800.000 euros). També una primera partida de 100.000 euros per tenir un nou Parc de Bombers i mig milió d’euros per reorganitzar dues plantes dels Jutjats. I una sorpresa: 1,3 milions per comprar un local a l’edifici judicial. Amb tota probabilitat serà l’antic Zara, que va tancar fa temps. Hi ha també 1,25 milions per canviar les dues passeres metàl·liques del riu Ripoll.

Foto portada: el Parc Taulí, des del barri de La Creu Alta, en una imatge d’arxiu. Autor: David B.

Comments are closed.