Reunió de Ciutadans amb la FECUS, aquest dilluns. Autor: Cs / cedida.

Les cases regionals faran front comú contra l’ingrés a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI)

La Federació d’Entitats Culturals de Sabadell, formada per la gran majoria de les cases regionals amb presència a Sabadell, es mobilitzarà contra l’ingrés de l’Ajuntament a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI).

El nou govern s’ha compromès a portar l’ingrés a l’AMI al primer ple. Malgrat que la seva aprovació no està ni molt menys garantida, la mesura que no ha passat desapercebuda per part de la societat local contrària a la independència. En aquest sentit, Ciutadans ha fet públic aquest dimarts que la FECUS (Federación de Entidades Culturales de Sabadell), formada fa un parell d’anys impulsarà el que anomenen un “pacte cívic” contra l’adhesió a l’AMI.

L’entitat convocarà en els propers dies a totes les forces polítiques no sobiranistes de la ciutat per buscar el seu suport. Cridaran al PSC, Unitat pel Canvi, Guanyem Sabadell i el Partit Popular abans que acabi el mes de juny. Ciutadans ja es va reunir aquest mateix dilluns amb l’entitat i de fet són qui ha fet pública la iniciativa, a la que donen suport.

“Ens mobilitzarem”

La FECUS no descarta mobilitzacions contra l’entrada a l’AMI. El seu president, José Márquez, creu que les entitats regionals són “marginades” per l’administració malgrat que “les nostres activitats també són cultura de la ciutat”. Márquez creu que si s’entra a l’AMI la situació “anirà a pitjor”.

No ens podem continuar quedant quiets. Reclamarem els nostres drets i si es necessari mobilitzar-se ens mobilitzarem. No pot seguir utilitzant-se la cultura per fer política en favor de la independència”, assegura Márquez.

El portaveu de Ciutadans, Joan Garcia, manté que “segons els estatuts de l’AMI les entitats regionals no són ni entitats i les seves activitats tampoc són cultura catalana”. En declaracions a iSabadell, el portaveu del PP, Esteban Gesa, també es suma a la proposta. El popular fa mesos que manté que hi ha entitats de segona classe a la ciutat.

Foto portada: reunió de Ciutadans amb la FECUS, aquest dilluns. Autor: Cs / cedida.

6 Comentaris

  1. Isabel Molins

    Doncs s’haurà de veure en votació ! Totalment d’acord amb l’ingrés a l’AMI. Som catalans i no deixarem de lluitar per la nostra cultura, la nostra nació.

    • Antonio Nuzoinile

      Quien te ga dicho a ti que eres, o sois “la esencia” de Cataluña ?.
      Que somos para vosotros el 50 por ciento de la población ?
      Los no nacionalistas somos simples metecos o trabajadores extranjeros ?
      Somos simples residentes sin verdaderos derechos de ciudadanía, como en Andorra ?
      De verdad crees que Cataluña os pertenece ?

    • No n’estic d’acord. No heu de confondre la gent. No és el mateix nacionalista que català o catalanista.

    • Estic totalment d’acord amb el que diu la Mònica Garcia més a munt. Però vull aclarar-li a la Sra. Isabel Molins que l’AMI (associació de municipis per la independència) que ha estat creada per una persona no del tot clara en qüestions polítiques…. i és que a més a més és una associació privada. Per la qual cosa si entréssim, l’Ajuntament els hi hauria de pagar una quota amb diners públics. De veritat, vosté creu que així aixecarem una ciutat que en lloc de començar a fer coses constructives per la ciutadania és comenci per crear problemes on no n’hi havia!!!!

  2. Sr. Julià Fernandez, empieza usted a darme miedo. Lleva poco más de una semana en la alcaldía y ya ha logrado crear dos problemas nuevos: Yo no estaba convencido de que fuera Ud. la mejor opción para la alcaldía. De hecho, su valor añadido era que tenía mas ganas que nadie de ser alcalde, ambición que debe legitimarse siempre en función de la capacidad que acompaña a la ambición. Ese saldo era algo deficitario para la capacidad pero pensé que “la ventaja comparativa” se sustentaba por el compromiso adquirido (por nosotros los de UPC) de asegurar un cambio real, reconocible, sin vuelta atrás. Y lo hicimos, poniéndole a Ud. delante del espejo de las nuevas responsabilidades ciudadanas. Y Ud. todavía no ha mostrado agradecimiento ni ha entendido que eso es una carga de trabajo y obligaciones insoslayables. Simultáneamente, lanzó la cosa de la AMI como un trágala que sabía no íbamos a admitir aunque nos costara quedarnos en la oposición. Ud. sabía que esa sería nuestra reacción: es la desventaja natural de aquellos que no entienden las cosas desde una visión conspirativa. Y, craso error, creyó que era una habilidad propia, de Ud.
    Para el poco tiempo que lleva, me está haciendo dudar de que hiciéramos lo correcto en el pleno de investidura, pero no se preocupe, es solo una duda personal. Ahora parece que se quiere corregir el rumbo y sea bienvenido todo lo que nos acerque a la realidad del día a día. Existe de todas maneras un problema de manual. Jamás se puede aceptar que avancemos un paso para retroceder dos. La AMI no suponía ninguna desventaja según Ud. y comportaría fortalecer el “prusés”. Pero no había pensado en el coste de oportunidad de generar un nuevo problema en vez de aportar soluciones a los ya existentes, que no son pocos. Ahora habla de dejar correr eso de la AMI o aplazarlo un tiempo, pero sepa Ud. que en verano “una chispa puede incendiar la pradera” y ya vemos gente moviéndose contra una propuesta que aun no se ha materializado en el pleno y no se sabe si aparecerá un día. Además, para más inri, todavía no ha rectificado formalmente su intención de llevar el tema al primer pleno.
    Ha creado un problema que nos incomoda también a nosotros y que abre el camino de lucha a fuerzas políticas que, normalmente no tendrían nada que decir. Háganos un favor, procure representar realmente a la ciudad y convoque a esas casas regionales para explicarles sus intenciones, antes de vacaciones. Qué pensaba, que ser alcalde consistía en saludar a la gente y que fuera tratado con respeto y admiración? Eso no se votó en el acto de investidura, se gana cada día.

  3. Mònica Garcia

    Com a catalana, em fa tanta vergonya l’AMI com que la gent de les cases regionals es posin al servei de C’s.

    No es tracta de ballar sí o no a aquesta música interessada que va tant be a les dretes (catalana i espanyola) que mentrestant privatitzen i ho celebren sopant junts.

    Es tracta de dir que la música de la gent és una altra. Som un sol poble i ens unim per recuperar els serveis públics i els drets democràtics, i ja us podeu quedar totes les banderes i totes les fronteres.

    • I like it…

    • Josep Boltaina Foz

      Doncs sort que ho te tant clar: l’AMI(i per tant, la independència) és cosa de dretes i els serveis públics i els drets democràtics no tenen rés a veure amb la consecució de la independència de Catalunya (i també d’Espanya). És que si votem independència a Catalunya el govern serà de dretes? Pot votar la CUP, amb una història de feina i organització molt ben feta “I D’ESQUERRES”. O a ERC. No tindrem més recursos econòmics (els nostres impostos) per fer front a les despeses socials?Les cases regionals dubto que es posin al servei de C’s. Quan desde Sabadell per la Independència els hi hem ofert la organització d’actes de debat sobre la Independència als seus socis, moltes d’elles ens han dit que “no es poden posar en política”. Espero que obrin en conseqüència i que no “es posin en aquesta política”.
      En una cosa estic d’acord amb vosté. No m’agraden les banderes ni les fronteres. Espero aviat poder treure l’estelada del meu balcó i estendre-hi la roba . I aconseguir la relació amb la resta de països més amigable i fluida possible, fins aconseguir que “les fronteres” no siguin més que una línia en un mapa, impossible de traduir en separació física sobre el terreny. Perquè, evidentment som un sol poble, però això no acaba a España. Sóm del mon, i la unió de que parla per defensar serveis públics, drets, etc. ha de ser de tots . Utopia a la que només podrem arribar pas a pas i amb dignitat. Com menys súbdits, més sobirans, no creu?

  4. Josep Boltaina Foz

    Pilarín,el problema hi és. No l’ha creat el nou alcalde ni el Govern. Recordeu les manifestacions organitzades per la societat civil, pel POBLE… Amic Antonio, saps perfectament que els que vivim a Catalunya tots som catalans i que aquí no hi ha nacionalistes i no nacionalistes. Som un poble que fa molts anys estem treballant i vivint en societat prou civilitzadament, sense pensar si venim d’aquí o d’allà. Catalunya, com qualsevol país, no pertany a ningú en concret i a tots en general. El pertanyer o no a l’AMI no serà el més important per Sabadell. Sí que ho serà el vot de la gent en les eleccions del setembre. I espero que tothom es posi davant de la seva responsabilitat com a ciutadà i opti per la postura que ens faci menys dependents i, per tant, una mica més lliures. Tanmateix, el 28 de setembre la vida no s’aturarà i haurem de continuar convivint i treballant junts. Per anar endavant, no ho dubtem…

  5. Estic d’acord amb C’s, ara el més important per la ciutat de Sabadell és si entrem o no entrem a l’AMI.
    Quin nivell !