Marta Morell, en la presentació oficial de Sentim Sabadell al Casal Pere Quart. Autora: J. Ramon

Morell presenta el nou cavall de batalla per les eleccions del 2023: Sentim Sabadell

El taulell electoral on els líders de les diferents formacions municipals es disputaran l’alcaldia l’any que ve incorpora un jugador més: Sentim Sabadell. La cara visible d’aquest nou partit és Marta Morell, regidora no adscrita després de la seva expulsió de Podem i actual sòcia del govern Farrés, i aquest dijous al vespre l’ha presentat oficialment al Casal Pere Quart davant d’una setantena de persones. Sense entrar en gaires detalls ni avançar cap nom més enllà del de María Grossi, una veïna originària d’Argentina que ha manifestat públicament el seu suport a Sentim Sabadell, Morell ha etiquetat de “feminista” i “inclusiva” la seva nova aposta política, amb la qual vol recuperar el pols al ple municipal.

L’exregidora de Podem i actual sòcia de l’alcaldessa Marta Farrés, Marta Morell, busca la fórmula per continuar a l’equip de govern, ja que el juliol passat va ser expulsada del seu propi partit i, en conseqüència, va passar a ser regidora no adscrita (més info: ‘Podem expulsa Morell i li demana l’acta de regidora‘). Aleshores va crear Sentim Sabadell i aquest dijous l’ha presentat de manera oficial al Casal Pere Quart. Tot i que les parets mestres d’aquest “nou espai per continuar fent ciutat”, tal com l’ha definit ella mateixa, hereten part de les polítiques socials que va començar a desenvolupar l’any 2019, quan va esdevenir tinenta d’alcaldessa de Feminismes, Participació i Benestar Animal, Morell ha volgut explicar així la seva manera d’entendre la política avui dia:

“Va ser a l’Ajuntament on vaig prendre realment consciència que una ciutat realment es transforma si càrrecs electes, treballadors municipals, entitats i ciutadania anem de la mà. Cal que els càrrecs electes estiguem implicats en la nostra activitat, tinguem voluntat política de tirar endavant nous projectes i ganes de sentir allò que tenen a dir els veïns i veïnes de Sabadell”.

L’ADN de Sentim Sabadell encara no està del tot configurat i, per aquest motiu, en la presentació d’aquest dijous no han volgut avançar cap nom més enllà del de María Grossi, qui ja li ha traslladat el seu suport públicament. Per contra, Morell sí que ha exposat el seu objectiu de manera clara i directa: aconseguir representació al ple municipal l’any que ve, després dels comicis del 2023. De moment, però, sense atrevir-se a fixar un nombre de regidors en concret.

Presentació del nou partit polític, Sentim Sabadell, aquest dijous al Casal Pere Quart. Autora: J. Ramon.

L’experiència i el bagatge adquirit durant l’actual mandat li han permès detectar els principals motius que encallen algunes polítiques públiques i, per això, assegura tenir la solució al respecte. Tot plegat, en la mateixa tònica de governar la ciutat des de la “implicació i participació ciutadana”.

“Sovint, ens hem trobat que no s’escolta a la ciutadania o a les entitats; ni tampoc se les implica en els reptes que afronta una ciutat o una institució municipal dia a dia. És freqüent que allò que els ciutadans transmeten, les propostes que fan o les solucions que suggereixen quedin en un calaix. Fins i tot que hi hagi una gran incongruència entre el que una institució diu que farà i el que en realitat acaba fent. Això no és només un problema d’ideologies, encara que també, sinó que és un problema, sobretot, d’actituds. És un problema de no voler entendre que qualsevol càrrec públic implica un compromís total amb la gent de la ciutat”.

En aquest sentit, Marta Morell s’ha compromès a “complir allò que digui” i continuarà avançant detalls sobre Sentim Sabadell en les pròximes setmanes i mesos. En el primer acte oficial del partit hi ha assistit una setantena de persones i la seva titular ha obert la porta a tots els sabadellencs i entitats municipals que vulguin ajudar-la a elaborar el programa electoral per l’any que ve, quan espera tenir un partit ferm i competent.

Foto portada: Marta Morell, en la presentació oficial de Sentim Sabadell al Casal Pere Quart. Autora: J. Ramon.