Autora: Gemma Vives.

Mena: “Quin sentit té començar les obres per pacificar l’entorn del tanatori si el volen traslladar?”

Cal anar per feina amb els tràmits per traslladar el tanatori municipal al costat del cementiri, a la Salut. Aquest és el missatge que ha fet públic Sabadell En Comú Podem, destacant que el contracte actual finalitza el 2027 i que s’ha de començar a parlar sobre la nova concessió. “Quin sentit té iniciar ara el procés de peatonalització [de l’entorn de l’actual tanatori], sense pla de mobilitat, d’aquest àmbit si l’objectiu del govern és traslladar aquest equipament al costat del cementiri?” qüestiona la formació en un comunicat.

La concessió del tanatori de la Ronda d’Orient, a Nostra Llar, acaba l’any 2027. L’actual alcaldessa va assegurar durant la campanya electoral que estava a favor de traslladar-lo, executant la via ja oberta a l’actual Pla Director del Cementiri Municipal de l’any 2008. El portaveu de Sabadell En Comú Podem, Joan Mena, exhorta Farrés a posar-se mans a l’obra des d’ara mateix. Els tràmits són lents, diu, i cal posar-hi fil a l’agulla. Per exemple, tenir un nou tanatori amb una desena de sales de vetlla i els serveis habituals necessita de 4.500 metres quadrats. I l’obra no es farà en un dia.

El que no entenen els comuns és perquè comencen les obres per peatonalitzar l’entorn de l’actual tanatori si es vol tancar. El projecte ve del Programa Gran Via – Ripoll, impulsat per Junts per Sabadell, i comportarà una inversió d’uns 320.000 euros. “Hem reclamat al govern de Marta Farrés sobre quin sentit té iniciar ara el procés de peatonalització, sense pla de mobilitat, d’aquest àmbit si l’objectiu del govern és traslladar aquest equipament al costat del cementiri“, explica Mena.

L'entorn del tanatori, un cop pacificat, segons la previsió municipal. Font: Programa Gran Via - Ripoll.
L’entorn del tanatori, un cop pacificat, segons la previsió municipal. Font: Programa Gran Via – Ripoll.

La concessió de l’actual servei, en mans de Torra SA, acaba l’any 2027. Caldrà obrir un nou tràmit per garantir la prestació del servei. Si, a més, es vol canviar el tanatori d’emplaçament, el temps comença a córrer. “És el moment d’avaluar el grau de compliment de l’actual Pla Director del Cementiri, garantir la mobilitat en el barri i pels usuaris del tanatori mentre durin les obres de pacificació i consensuar amb els barris de Nostra Llar i Covadonga l’ús futur d’aquest equipament”, insisteix el regidor.

Foto portada: un taxi a les portes del tanatori, al gener de 2022. Autora: Gemma Vives.

Comments are closed.