Foto portada: Joan Mena i Alejandra Sandoval. Autor: J.d.A.

Mena (En Comú Podem): “Farrés ens ha decebut per ficar la dreta al govern sense cap necessitat”

Balanç d’any i propòsits pel nou de Sabadell En Comú Podem, amb dos regidors al consistori. El seu portaveu, Joan Mena, ha mostrat la seva “decepció” amb el PSC perquè ha decidit “fer entrar la dreta al govern municipal quan no tenien cap necessitat”. No obstant, la coalició d’esquerres manté la mà oberta a arribar a acords com van fer amb el Mercat de Campoamor a partir de la màxima de Julio Anguita: “programa, programa i programa”.

Sabadell En Comú Podem es reivindica com a “oposició constructiva sense estar lligats a res ni a ningú més que al nostre programa”. El portaveu, Joan Mena, lamenta la decisió de Marta Farrés, que ha facilitat l’entrada al govern de Junts “quan no ho necessitava” perquè el PSC té majoria absoluta. “Ens decep i segurament també ha decebut a part dels votants de Marta Farrés”. No obstant, no tanquen la porta a arribar a acords, això sí, puntuals i a partir de propostes de programa, com va fer al desembre pel mercat de Campoamor.

Mena insisteix que tenen relacions “excel·lents” amb l’oposició d’esquerres, com ERC i la Crida, però també amb els socialistes: “Ni volem ser els campions de l’oposició ni volem estar lligats a ningú. Volem ser útils”. Amb qui tenen poc programa en comú és amb Junts. A Vox i el PP ni els han anomenat.

Sense estratègia

Mena acusa l’executiu de no tenir estratègia de ciutat, ni a nivell social (“no hi ha cap rastre d’escut social als pressupostos”) ni a nivell cultural (“es recompra el Museu del Gas però no tenim ni Pla de Museus”), a més d’abandonar els barris.

Propòsits 2024

De cara al 2024, tenen tres prioritats: en primer lloc, revertir la “desigualtat creixent” entre el Centre i la resta de barris. “No pot ser que tots les activitats de nadal estiguin concentrades al rovell de l’ou”, per exemple. En segon terme, actualitzar el Mapa Cultural, cosa que no es fa des de l’any 1999. I finalment apostar per la transició ecològica.

“És una oportunitat i no només hem de complir amb l’expedient. Podem ser una ciutat verda, però hi hem d’apostar de debò i no per l’aparador: apostar pel transport públic, per una veritable zona de baixes emissions que millori la qualitat de l’aire que respirem, per naturalitzar el Ripoll, per tenir plaques fotovoltaiques als equipaments municipals i generar energia, per aprofitar els fons Next Generation i instal·lar ascensors a les comunitats que encara no en tenen. De moment, hem perdut moltes oportunitats per la manca de projecte del govern de Marta Farrés”, insisteix.

D’altra banda, la regidora de Sabadell En Comú Podem i coordinadora local de Podem, Alejandra Sandoval, ha assegurat que les relacions internes a la coalició són òptimes malgrat el trencament entre Sumar i Podemos a Madrid. “En cap cas ens plantegem trencar l’espai, tot i que hi ha factors externs que influeixen, com tots sabeu”.

Foto portada: els dos regidors de Sabadell En Comú Podem, Joan Mena i Alejandra Sandoval, aquest migdia. Autor: J.d.A.

Comments are closed.