Josep Miquel Duran, el 2 de desembre de 2012, després de declarar als jutjats. Autor: ACN.

L’exintendent Duran es queda sense indult

L’exintendent de la Policia Municipal Josep Miquel Duran es queda sense indult i haurà de complir la sentència per la retirada de multes a Manuel Bustos l’any 2012. Així ho avança l’acusació popular del cas Mercuri en un comunicat. Duran va demanar l’indult però el Consell de Ministres no se l’ha concedit.

Duran va ser condemnat per l’Audiència Provincial a vuit anys d’inhabilitació i a ser apartat de les seves funcions l’any 2019. El Tribunal Suprem va ratificar la sentència més endavant, fent-la ferma. L’excap de la Policia Municipal va demanar l’indult per no ser inhabilitat. Però el passat 4 d’octubre el Consell de Ministres va acordar no concedir l’indult a Durant, segons ha sabut l’acusació popular del cas Mercuri de l’Audiència Provincial de Barcelona.

L’excap de la Policia Municipal va ser condemnat a 15 mesos i un dia de presó i a 11 anys d’inhabilitació especial per càrrec públic en l’administració local per un delicte de tràfic d’influències i prevaricació administrativa. L’Audiència Provincial de Barcelona va acceptar suspendre l’ingrés a presó amb la condició que realitzés un “curs d’ètica i transparència en l’administració pública i que no tornés a delinquir en tres anys” i la inhabilitació li va ser rebaixada a 8 anys.

Pendent de dos judicis

L’acusació popular al cas Mercuri, que porta la plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, recorda que Duran està pendent de judici en dues peces més. Se l’acusa de delicte contra l’ordenació del territori i prevaricació pels moviments de terres a la finca de Can Xupa. Li demanen dos anys de presó i vuit d’inhabilitació. I a la peça 33 li demanen dos anys d’inhabilitació per omissió de perseguir delictes.

Més informació:

Foto portada: Josep Miquel Duran, el 2 de desembre de 2012, després de declarar als jutjats. Autor: ACN.

Comments are closed.