Foto portada: la regidora no adscrita Marta Morell, en roda de premsa. Autor: J.d.A.

Morell (Sentim) reclama canvis legals per competir a les eleccions en igualtat de condicions

La regidora no adscrita Marta Morell presentarà una moció al ple municipal per reformar la Llei Orgànica del Règim Electoral General i la llei de finançament dels partits polítics. La cap de llista de Sentim Sabadell manifesta que hi ha una gran desigualtat entre els partits polítics tradicionals i les plataformes o partits que concorren a un sol municipi i se sent perjudicada.

Morell planteja un augment del finançament distribuït als partits que concorren a un sol municipi. També considera que els límits actuals en la despesa de les campanyes és desfavorable per als petits partits. Així doncs, Morell critica que l’actual legislatura no dóna el mateix tractament a totes les candidatures. Proposa que als plens municipals es revisin aquestes situacions i es traslladin les demandes de millora a administracions superiors.

De cara a la campanya electoral, la regidora opta perquè els mitjans públics, com Ràdio Sabadell, donin cobertura a les formacions polítiques segons el seu criteri periodístic, i no d’acord amb la representació obtinguda en eleccions anteriors.

Davant la pregunta de si vol que la seva proposta es posi en pràctica abans de les pròximes eleccions municipals, Morell admet que malgrat la rellevància d’aquesta modificació, desconeix el temps que es triga oficialment a fer una reforma com aquesta.

Foto de portada: la regidora no adscrita Marta Morell, en roda de premsa. Autor: J.d.A.

Comments are closed.