Foto portada: el president de la FCF, Joan Soteras.

El Parlament apreta Soteras i li demana la dimissió

El Parlament demana la dimissió del president suspès de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Luis Rubiales, i del president de la Federació Catalana de Futbol (FCF), el sabadellenc Joan Soteras. El text llegit per la secretària segona de la Mesa, Aurora Madaula, ha estat signat per Junts, ERC, PSC-Units, En Comú Podem i la CUP.

La declaració manifesta el suport a la jugadora Jennifer Hermoso davant “la conducta i actitud masclista” de Rubiales. I afegeix que els altres representants d’institucions esportives i concretament el president de la FCF, el sabadellenc Joan Soteras, que li ha donat el seu suport, també haurien de dimitir.

“Aquestes actituds masclistes no poden representar unes institucions que han de tenir com a objectiu el combat de la violència masclista”, diu el text.

El Parlament veu “insuficient i poc creïble” la petició de disculpes posteriors de Rubiales així com la seva intervenció en l’assemblea extraordinària, en què es va negar a dimitir. Així mateix, el text assenyala que aquesta actitud i els aplaudiments de l’auditori són una demostració d’un “tarannà caduc, patriarcal i masclista present, encara, en algunes institucions esportives”.

La cambra catalana denuncia i manifesta una “profunda indignació” pels fets i diu que cal eliminar aquestes actituds del futbol, que ha de ser un “espai lliure de violències masclistes”. Cs, PPC i Vox no han signat la declaració. En un comunicat Cs ha rebutjat sumar-se a la declaració de la Junta i han argumentat que no volen que el cas Rubiales “s’utilitzi per a instrumentalitzar sectàriament les dones”.

Foto portada: el president de la FCF, Joan Soteras.

Comments are closed.