Foto portada: dos membres de Creu Roja, a Fira Sabadell. Autor: cedida.

400.000 euros al Rebost Solidari per distribuir aliments a les famílies desfavorides

El ple municipal ha aprovat destinar a la xarxa de recollida i distribució d’aliments del Rebost Solidari 400.000 euros. D’aquesta forma es vol pal·liar l’increment de famílies que necessiten rebre aliments de les entitats socials per subsistir. Malgrat que el nombre de famílies ha caigut respecte el confinament domiciliari, no s’ha arribat a la situació prèvia a la pandèmia.

Segons les dades exposades pel regidor d’Acció Social, Eloi Cortés (PSC), abans de la pandèmia rebien aliments del Rebost Solidari 1.900 famílies (entre 6.000 i 7.000 persones). Durant el passat estiu, tot just després del confinament domiciliari, la xifra es va disparar fins les 2.600 famílies.

Quina situació hi ha ara mateix?

Segons Cortés, s’està en un cert terme mig, millor que el passat estiu però sense arribar a les xifres prèvies a la pandèmia. Hi ha unes 2.200 famílies usuàries de les entitats del Rebost Solidari. Quatre de cada 10 persones tenen menys de 40 anys, segons apunten fonts municipals. Els usuaris, derivats pels serveis socials, són citats a les entitats que formen part de la xarxa per rebre el seu lot alimentari.

L’Ajuntament atorga 404.000 euros al Rebost per donar resposta a aquestes necessitats. Cortés ha afegit que a més s’han destinat prop de 200.000 euros pel mateix concepte a la Creu Roja, per la qual cosa l’import total per a garantir l’alimentació mitjançant l’entrega de lots és superior als 600.000 euros.

ERC s’absté per insuficient

Tots els partits amb representació a l’Ajuntament han votat a favor de la subvenció, excepte Esquerra Republicana, que s’ha abstingut perquè consideren que és curta, ja que les necessitats han crescut més.

El Rebost Solidari

El Rebost Solidari de Sabadell està formada per 25 entitats socials de la ciutat i rep aliments provinents del Banc d’Aliments (recaptes, excedents alimentaris de la Comunitat Europea, etc) i d’altres fonts que les pròpies entitats
aconsegueixen. Va ser creada l’any 2009 per centralitzar la recollida i la distribució d’aliments a les famílies desfavorides de la ciutat.

Foto portada: dos membres de Creu Roja, a Fira Sabadell. Autor: cedida.