Foto portada: simulació de com serà el pavelló dels Merinals. Autor: Ajuntament.

Aprovat per majoria el macro Pavelló Esportiu dels Merinals

  • El Pavelló Oest és un dels projectes econòmicament més pesants del govern Farrés: 8 milions d’euros.
  • Finalment, ha superat l’últim tràmit administratiu perquè tots els partits (menys la Crida) han votat a favor.

El Pavelló Esportiu dels Merinals serà una realitat, tot i que a mig-llarg termini. El ple municipal extraordinari d’aquest dimecres ha aprovat les bases d’aquest futur projecte i, de moment, la licitació del terreny i de la instal·lació comportarà una primera tacada de 100.000 euros. Més endavant, la xifra s’enfilarà fins als 7’98 milions d’euros i les obres s’allargaran prop de tres anys. Es tracta d’una de les inversions més importants del govern actual, que no comparteix el model proposat per Esquerra Republicana ni de Crida per Sabadell.

L’Ajuntament ja fa temps que estudia alçar un equipament esportiu a l’ala oest de la ciutat, als Merinals, i aquest dimecres ha portat el seu projecte a votació. Després que la regidora d’Urbanisme i Desenvolupament Urbà, Mar Molina (PSC), expliqués els punts clau de l’anomenat Pavelló Oest (el pressupost i el termini d’execució), les diferents formacions hi han reaccionat amb matisos, retrets i alguna contraproposta. Totes les formacions coincideixen a assenyalar la necessitat d’aquest equipament municipal al barri dels Merinals; però a l’hora de negociar els detalls, arriben les discrepàncies.

Tothom a favor, menys la Crida

De major a menor resistència hi trobem a Crida (abstenció), Esquerra Republicana (a favor, amb observacions), Ciutadans (a favor, amb observacions) i Junts (a favor, “vagin al ritme que vagin les obres”). Per tant, el nombre de regidors que estan a favor d’aquest equipament esportiu és superior als que hi estan en contra (24-3) i, per això, el projecte ha tirat endavant per majoria. La majoria de serrells ja estan tancats i en els pròxims dies s’adjudicaran els contractes pertinents (més info: ‘Les obres per fer el pavelló dels Merinals començaran a l’estiu‘).

Ple Municipal Extraordinari. Autor: David B.
Ple Municipal Extraordinari aquest dimecres. Autor: David B.

Republicans i anticapitalistes no comparteixen el model que l’equip de govern vol impulsar en aquest emplaçament i consideren que les obres s’allargarien en excés. Mentre que la Crida ha decidit denegar el seu vot a favor al Pavelló Esportiu dels Merinals, ERC ha posat per davant el seu compromís “per donar servei a tot el districte. Per això, tot i no compartir el model, mai votaran en contra d’aquest tipus d’equipament”, ha traslladat el regidor republicà Santi Valls.

“Nosaltres creiem que el pavelló és una necessitat, però que podríem tenir problemes i que podríem construir una altra cosa que tingués més continuïtat com a equipament de barri. Ja ens trobem molta pràctica esportiva, però després ens trobem que hi ha patis d’escola sense vestidors. Per això consideràvem la idea de la Boina, com la de Sant Quirze; que va començar així i després va anar incorporant més coses”, ha proposat Adrián Hernández (Cs).

Finalment, el projecte municipal del Pavelló Oest ha tirat endavant gràcies al suport de tots els grups municipals, menys la Crida. El contracte ha passat per múltiples alts i baixos burocràtics (més info: ‘Una pedra en el camí del Pavelló Oest‘)i aquest dimecres, en el ple extraordinari, ha superat així l’últim tram administratiu.

Foto portada: Simulació de com serà el pavelló dels Merinals. Autor: Ajuntament.

Comments are closed.