Foto portada: el primer tinent d'alcaldessa al ple municipal. Autor: J.d.A

Consens per la cessió de l’Artextil, més 4 milions, a la UAB

Un “pas de gegant” per fer de Sabadell un campus de referència amb formació, recerca i empreses. Així ha definit el primer tinent d’alcaldessa el doble punt amb l’Artextil com a epicentre que ha passat pel ple aquest dimarts. Un dia “històric”. El primer pas, argumenta el govern, per tenir un campus universitari on les “cures” tenen un protagonisme central en moments de manca de personal d’infermeria.

El portaveu de l’executiu ha recordat que la subvenció arriba després d’una moció unànim del ple per impulsar una Escola d’Infermeria pública i del protocol amb la UAB, l’ESDi i el Parc Taulí en la mateixa línia. Ara es concreta: cessió a 50 anys de la totalitat de l’Artextil (del que es va salvar de l’enderroc, el 70 per cent del total) i subvenció de 4 milions perquè la UAB la rehabiliti i l’adapti a les seves necessitats. L’operació costarà un mínim de 5,8 milions. El milió i 800.000 euros restants els posarà la UAB. Però l’Autònoma creu que amb aquesta xifra fan curt perquè ja calculen acostar-se als set milions per l’increment de preus. L’Ajuntament pagarà en tres terminis a mesura que l’Autònoma vagi duent a la pràctica els seus compromisos. Tot per “formar professionals, investigar i generar noves oportunitats econòmiques” així com recuperar un edifici “emblemàtic” de 2.800 metres quadrats.

La portaveu de la Crida, Nani Valero. Autor: J.d.A.
La portaveu de la Crida, Nani Valero. Autor: J.d.A.

La subvenció de 4 milions ha tingut consens. 22 dels 25 regidors presents, el 90 per cent, han votat a favor. Però no unanimitat. La Crida ha votat en contra i s’han quedat sols, malgrat argumentar que estan a favor de tenir una escola d’infermeria pública. Els anticapitalistes creuen que no és el millor espai, que seria l’aparcament de la Torre de l’Aigua que havia estat l’Escola Oficial d’Idiomes fa dècada i mitja. Parlen també de les Naus Bósser, però estan ocupades pel Centre de Recerca del Parc Taulí, l’I3PT. Maldiuen que la Generalitat no es grati la butxaca per res. I creuen que no hi ha garanties que no calgui una segona subvenció municipal a futur. La Crida, a més, considera que l’Escola d’Infermeria no precisa tants metres quadrats com té l’Artextil.

——-PUBLICITAT——-

——-PUBLICITAT——-

Sense arribar a l’oposició de la Crida, Ciutadans s’han preguntat perquè l’Ajuntament posarà diners pel campus universitari però no la Generalitat. No obstant, el portaveu taronja, Adrián Hernández, assegura que és pitjor no fer res: “tindríem un edifici municipal que ens ha costat un preu no precisament baix [el quatripartit la va comprar per 3,2 milions l’any 2018, sense precisar cap projecte concret per la nau] i sense cap ús, com tants altres edificis que tenim a la ciutat”. ERC assumeix que cal invertir 4 milions per rehabilitar. Una inversió que serà a fi de bé. El seu portaveu, Gabriel Fernàndez, ha estat el primer en revelar, en clau positiva, que l’Ajuntament pagarà en tres terminis i només si la UAB compleix els seus deures.

No obstant, els republicans han votat a favor de la subvenció però no de la cessió de l’Artextil a 50 anys, on s’han abstingut. Si la subvenció ha tingut el suport del 90 per cent dels regidors, la cessió a la UAB de la nau ha tingut el suport del 70 per cent del ple.

Foto portada: el primer tinent d’alcaldessa al ple municipal. Autor: J.d.A

Comments are closed.