Podem ja ha fet saber a l’Ajuntament que Morell no els representa

L’Ajuntament de Sabadell ja ha rebut un burofax que els fa saber que Marta Morell, segona tinenta d’alcaldessa i portaveu municipal de Podem, ja no representa el partit amb el que va competir a les eleccions. El partit lila l’ha expulsada, tal i com va avançar aquest digital la setmana passada i ara el consistori ja ha rebut la notificació pertinent.

En aquest escrit, segons concreten fonts del partit, es fa saber al consistori que Marta Morell ha estat expulsada de Podem i que, per tant, ja no els representa a l’Ajuntament. Se sol·licita a l’Ajuntament que si Morell no dimiteix i torna l’acta de regidora, se la doni de baixa del grup municipal. En aquest cas, Marta Morell passaria a ser regidora no adscrita. I com el grup és unipersonal comportaria la dissolució del grup: menys diners, menys personal i menys presència pública.

D’altra banda, fonts del partit afegeixen que Morell també ha rebut un correu electrònic emplaçant-la a deixar l’acta, cosa que ja ha dit que no farà. Ningú pot treure-li l’acta a Morell si ella no la vol entregar. Té garantida la seva presència al ple fins la primavera de l’any 2023. Tampoc serà expulsada del govern, tal i com va avançar la setmana passada, l’alcaldessa. L’única incògnita és si el grup es disol i passa a ser no adscrita, el grup canvia de nom fins el final del mandat o es continua com fins ara.

Què passarà ara?

Qui ara ha de decidir si el grup municipal podemita es dissol o no és el secretari municipal, màxim garant dels procediments dins l’administració. El Reglament Orgànic Municipal no estableix criteris concrets sobre la disolució dels grups. El secretari haurà de fer un informe al respecte. En ocasions similars, com a l’Hospitalet de Llobregat l’any 2015 amb els dos regidors de Guanyem en conflicte amb el seu partit el grup es va acabar dissolent.

Un llarg procés de dos anys i mig

L’expedient que ha acabat amb l’expulsió de Morell es va interposar per una denúncia amb data 28 de novembre de 2018, cinc mesos després que Morell agafés les regnes del partit a Sabadell i mig any abans que entrés a l’Ajuntament.

El procés va passar per la Comissió de Garanties de Catalunya i Morell va ser expulsada en primera instància el passat 20 de juny. Morell no va presentar recurs i el 14 de juliol va ser expulsada de forma definitiva. La regidora assegura que el partit l’ha deixat desemparada i que no li van notificar absolutament res.

Més informació:

Segueix iSabadell a Telegram!

Segueix iSabadell a Telegram i rebràs les notícies més rellevant directament al teu dispositiu. Fes-ho AQUÍ.

Foto portada: la portaveu de Podem a l’Ajuntament i segona tinenta d’alcaldessa, Marta Morell. Autor: David B.