La Junta de Portaveus rebutja les darreres eleccions legislatives de Veneçuela

La Junta de Portaveus de l’Ajuntament ha aprovat aquest dijous una moció de rebuig a les eleccions legislatives convocades pel govern veneçolà i a la que tota l’oposició va donar l’esquena el passat 6 de desembre per manca de garanties. La moció ha rebut el vot favorable del PSC i Ciutadans, i l’abstenció de Junts per Sabadell. Tant ERC com la Crida i Podem han votat en contra. 

El text ha arribat a la Junta de Portaveus de la mà de Ciutadans, qui ha celebrat el resultat de la moció. El partit taronja assegura que la convocatòria electoral es va fer sense garanties democràtiques, tot recordant que l’oposició li va donar l’esquena, com també la Unió Europea o els Estats Unitats, que van considerar que els comicis no tenien les més mínimes condicions. L’Organització d’Estats Americans (OEA) va mostrar també el seu rebuig a la forma com s’ha fet la convocatòria electoral. L’oposició veneçolana no es va presentar com a forma de rebuig. El resultat, entre una gran abstenció (69 per cent), és que els fidels al president veneçolà, Nicolás Maduro, tornen a controlar l’Assemblea Nacional. A la junta de portaveus han votat a favor PSC i Ciutadans, i s’ha abstingut Junts per Sabadell. En contra ho han fet ERC, la Crida i Podem.

Què s’ha aprovat a Sabadell?

Amb la moció els portaveus municipals rebutgen les eleccions del passat 6 de desembre per la manca de garanties democràtiques, manifesten el seu suport a les “forces democràtiques” de Veneçuela que van rebutjar participar-hi i expressen el seu suport a les iniciatives impulsades per l’oposició. Així mateix, l’Ajuntament dona suport al Consell d’Afers Exteriors de la UE en el seu pronunciament contra les eleccions i comunicarà els acords al Consulat General de la República Bolivariana de Veneçuela a Barcelona.

Foto portada: el president de Veneçuela, Nicolás Maduro, sosté una còpia en miniatura de la constitució del país, a Caracas, el 9 de gener del 2019. Autor: ACN. 

Comments are closed.