Un moment de la manifestació de la Diada de 2022 a Barcelona. Font: ACN

Què faran les entitats independentistes per la Diada?

  • El 10 i 11 de setembre hi haurà actes conjunts a Sabadell i Barcelona
  • El 9-S organitzacions de l’esquerra anticapitalista han programat activitats

La Diada Nacional de Catalunya ja és a tocar. Bona part de les entitats independentistes de la ciutat han presentat aquest dimecres un acord de col·laboració per organitzar les actuacions reivindicatives conjuntament. D’aquesta manera, posen l’accent en la unitat d’acció per assolir els seus objectius. “Independentment del que pugui passar amb els partits polítics, la gent del poble hem d’estar junts”, ha destacat Josep Boltaina, d’Òmnium Cultural.

ANC, Òmnium Cultural, Consell Local per la República, Debat Constituent i la gent de la plaça sumen forces per actuar coralment a favor de la independència. Segons han explicat els representants de les diferents organitzacions, la primera mostra d’aquest acord seran els actes relacionats amb l’11 de setembre i l’1 d’octubre, dates centrals del moviment independentista.

Activitats de l’11-S i la vigília

El 10 de setembre tindrà lloc una marxa de torxes. Començarà a les 20:30 hores a la plaça de les Dones del Tèxtil i es dirigirà cap als Jutjats. Allà, es llegirà un manifest “en solidaritat amb les persones represaliades i en contra de la repressió de l’Estat”, segons ha detallat Nohemí Zafra, coordinadora de Sabadell per la Independència-ANC. Després, els manifestants es desplaçaran fins a l’Ajuntament.

Representants d'entitats independentistes de Sabadell, a la plaça Sant Roc. Autor: Jordi M.
Representants d’entitats independentistes de Sabadell, a la plaça Sant Roc. Autor: Jordi M.

L’11 de setembre participaran a la tradicional ofrena floral al Parc Catalunya i posteriorment marxaran en autocars cap a Barcelona per formar part de l’acte central organitzat per ANC. La mobilització començarà a les 17:14 des de quatre punts diferents de la ciutat. Els vallesans ho faran des de la plaça del Doctor Letamendi. Totes quatre columnes confluiran a la plaça d’Espanya, batejada per l’ANC com a plaça Primer d’Octubre.

Commemoració de l’1 d’octubre

Tot i que encara falten unes setmanes, des de les entitats ja s’està treballant en l’organització dels actes de commemoració del referèndum de l’1 d’octubre de 2017. En aquest sentit, han informat en roda de premsa que el dia 30 de setembre es farà un acte a la plaça de les Dones del Tèxtil i després un sopar. Les accions de l’1-O encara s’han de concretar, però la intenció és adherir-se a les mobilitzacions que es facin a Barcelona, segons apunta Montse Berbel, del Consell Local de la República.

El 9 de setembre, actes de l’esquerra anticapitalista

D’altra banda, cal mencionar també que el dissabte 9 de setembre està prevista la mobilització de diverses organitzacions de l’esquerra anticapitalista. A les 19 hores tindrà lloc una manifestació des de la plaça Sant Roc fins al carrer de Can Capablanca (Comte Jofre 30). A les 20:00, hi ha prevista la celebració d’un acte polític al casal popular, on una hora més tard es farà també un sopar popular. Finalment, a les deu de la nit hi ha programat un concert al mateix local.

Foto de portada: un moment de la manifestació de la Diada de 2022 a Barcelona. Font: ACN

Comments are closed.