Foto portada: la regidora Alejandra Sandoval i el portaveu de Sabadell En Comú Podem, Joan Mena. Autor: J.d.A.

Sabadell En Comú Podem demana canvis importants a les beques de material

Sabadell En Comú Podem demana canviar de forma substancial el sistema de beques de material escolar que atorga l’Ajuntament de Sabadell. Hi destina més de mig milió d’euros i arriba a uns 7.000 escolars (un de cada tres). Ells volen que el proper curs es tripliqui el pressupost i que es canviï el mètode per generalitzar els seus beneficis.

Ara per ara, l’Ajuntament destina uns 500.000 euros en ajuts individuals d’uns 50 euros a les famílies vulnerables per ajudar a mitigar la compra de material escolar. Tot i així, el curs comença al setembre i les beques s’atorguen a la primavera, amb més de sis mesos de decalatge. Les ajudes es van posar en marxa el curs 2013-2014 per les retallades de la Generalitat i són complementàries amb l’actual ajuda dels 100 euros de material que ha implantat ara el departament d’Educació.

Sabadell En Comú Podem, que té dos regidors, proposa un canvi important al sistema. En primer lloc, passaria per triplicar el pressupost d’aquesta línia d’ajuts. I passar de mig milió d’euros a un milió i mig. Una xifra similar, diu el portaveu Joan Mena, a la que l’Ajuntament va reservar pel xec comerç durant la pandèmia. És per tant una xifra assumible, insisteix.

“Cal fer un esforç des de l’Ajuntament. Si va haver-hi un xec comercial per ajudar el comerç en un moment com la pandèmia, ara toca reforçar les economies familiars, que estan sent colpejades per la inflació”, insisteix.

El segon canvi és també important. Mena demana a l’Ajuntament que enlloc de pagar els ajuts directament a les famílies, però amb tan retard, destini aquests diners als centres educatius. I que siguin els centres els que decideixin de forma comunitària com socialitzar aquest material. “Les beques de material han d’arribar directament a les escoles”, insisteix la regidora Alejandra Sandoval.

El grup municipal de Sabadell En Comú Podem farà arribar la seva proposta en els propers dies a l’executiu municipal amb la intenció que pugui analitzar-se de cara al curs 2024-2025.

Foto portada: la regidora Alejandra Sandoval i el portaveu de Sabadell En Comú Podem, Joan Mena, aquest migdia a la sala de premsa de l’Ajuntament. Autor: J.d.A.

Comments are closed.