Sabadell Lliure de Corrupció veu un possible delicte en el fraccionament a SMATSA

La plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, que exerceix l’acusació popular al cas Mercuri estudia si fraccionar el deute a SMATSA pot configurar un delicte de tracte de favor i obre la porta a denunciar el cas a nivell judicial. 

El govern municipal ha permès finalment SMATSA fraccionar el pagament de 2,8 milions d’euros corresponents a les liquidacions dels anys 2015 i 2016 que van aixecar una intensa polseguera durant el mandat anterior. L’empresa pagarà però no de cop i sí a terminis.

Segons la plataforma Sabadell Lliure de Corrupció s’ha donat el fraccionament malgrat que només es pot demanar una vegada (i ja es va rebutjar anteriorment en dues ocasions diuen) i que l’empresa no disposa de béns que dipositi com a garanties.

“Podria ser interpretat com un possible tracte de favor i de malversació de diner públic per part dels responsables municipals, actuacions tipificades com a delictes. La plataforma estudiarà i es reservarà la possibilitat d’emprendre accions legals en la defensa dels interessos de la ciutat”, asseguren en un comunicat.

L’acusació popular al cas Mercuri creu que l’empresa no presenta béns ni drets susceptibles de ser aportats com a garantia, ni per fraccionar el pagament ni per prestar el servei. L’adjudicació del contracte, que es va fer entre 2011 i 2012, constitueix la peça 28 del cas Mercuri, que esquitxa la cúpula política de l’Ajuntament de l’època i també la direcció de l’empresa.

Fraccionat el deute de SMATSA: ERC anirà al contenciós; la Crida critica “l’opacitat” del govern

Foto portada: membres de l’acusació popular, el mes de maig de l’any 2019. Autor: M.Tornel.

Comments are closed.