Foto portada: cartell del partit. Autor: cedida.

L’extrema dreta independentista prepara el seu aterratge

El partit xenòfob Som Catalans prepara el seu aterratge a Sabadell amb les municipals de l’any vinent a l’horitzó. Han anunciat que el proper dissabte 16 de setembre presentaran el seu cap de llista local, Jordi Garcés, en un acte a la Rambla. 

Som Catalans és una escissió de la Plataforma per Catalunya de Josep Anglada. Està format per militants independentistes que es defineixen com identitaris, amb un discurs xenòfob, per exemple, contra la República multicultural i especialment durs contra els musulmans. A nivell econòmic, són liberals o ultraliberals. ‘Catalunya catalana’ és un dels seus lemes.

Vinculats a l’extrema dreta europea

Segons un informe del digital Crític del 2016, la seva màxima dirigent és l’osonenca Ester Gallego, que va saltar des d’ERC als anys 90 fins a la Plataforma per Catalunya. I també el valencià Enric Ravello, proper a moviments d’extrema dreta espanyolistes com el Movimiento Social Republicano (MSR). Així mateix són públics i notoris les seves vinculacions amb l’extrema dreta flamenca del partit Vlaams Belang (VB) entre altres. Sense anar més lluny, una consulta a la seva web permet veure que dimarts faran una ofrena floral amb motiu de la Diada acompanyats de membres del VB, la Lega Norte italiana de Mateo Salvini i el partit xenòfob extraparlamentari Identity Ireland.

Presentació a Sabadell

A nivell local, en tot cas el partit es presenta amb la dinamització econòmica com la seva prioritat, definint-se com un partit de ciutadans i comerciants. Asseguren que les seves prioritats són la seguretat ciutadana, reorganitzar els ajuts municipals (“més ajuts per a la nostra gent gran”, diuen), refer la mobilitat a Sabadell eliminant els “carrils bici a l’asfalt” i fent més aparcament gratis per a vehicles, i lluitar pel benestar animal i del medi ambient. També es comprometen a baixar la taxa de residus. Consideren que Sabadell “ha quedat enrere” en molts aspectes.

El partit es presentarà el proper dissabte 15 de setembre a la Rambla, cantonada amb el carrer Sant Antoni Maria Claret.

Foto portada: cartell del partit. Autor: cedida.

 

Comments are closed.