Foto portada: la ministra Raquel Sánchez, amb altres dirigents. Autor: David B.

Suport de la ministra Sánchez a l’Arc Metropolità

Suport explícit del ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, el ministeri de les ciutats, a la nova Associació de Municipis de l’Arc Metropolità, formada per una desena d’ajuntaments de la segona corona metropolitana i entre ells Sabadell. En una visita a Sabadell, la ministra Raquel Sánchez s’ha compromès a signar un acord, un protocol, amb els ajuntaments per “concretar” accions per construir habitatge públic de lloguer assequible.

Foto de la responsable del ministeri de les ciutats, com ella ha dit, amb els alcaldes de Sabadell, Granollers, Mataró, Mollet, Rubí o Vilanova i la Geltrú. A la carpeta el suport explícit a la nova Associació de Municipis de l’Art Metropolità, impulsada per Sabadell entre altres grans ciutats catalanes de la segona corona. I de forma simbòlica tot un reconeixement d’aquesta entitat com a interlocutor a partir d’ara. “Comencem el camí de l’Arc Metropolità”, ha assegurat l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, a la roda de premsa posterior a la reunió que s’ha celebrat al Teatre Principal.

La ministra, fins fa uns mesos alcaldessa de Castelldefels, ha assegurat que “estem disposats a treballar conjuntament” i ha assegurat que “en els propers mesos signarem un protocol amb els ajuntaments per construir habitatge públic de lloguer assequible”.

“Els objectius de l’associació estan totalment alineats amb els del Ministeri: la reducció d’emissions, les infraestructures de transports i habitatge. És aviat per posar una quantitat i un número d’habitatges, però comencem a treballar des d’avui mateix”, ha assegurat Sánchez.

Segons Sánchez, la idea és signar un protocol com es va signar fa un any amb l’ajuntament de Barcelona, 11 milions per fer 651 habitatges, i l’Àrea Metropolitana de Barcelona, 5,4 milions per fer 287 habitatges. El protocol, per definició, és un document polític, un preacord, una declaració d’intencions més que no pas un conveni, amb efectes legals.

Què és l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità?

L’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità es va constituir pels municipis de Sabadell, Terrassa, Mataró, Granollers, Mollet, Rubí, Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedès i Martorell. Són municipis de característiques similars i sobretot fora de l’òrbita de la Gran Barcelona.

Ministra Raquel Sánchez. Autor: David B.
La ministra i Farrés, a la sala de plens. Autor: David B.

Prèviament a la reunió al Teatre Principal, l’Ajuntament ha rebut de forma oficial Sánchez, que ha firmat al llibre d’honor. Posteriorment s’ha fet una foto a les escales del consistori amb representants dels cinc grups municipals.

Foto portada: la ministra Raquel Sánchez, amb altres dirigents. Autor: David B.

Comments are closed.