Tardà (ERC): “Cal aconseguir una taula de quatre potes, tres de les quals esquerranes”

Joan Tardà (ERC) aterra aquest migdia a l’hotel Urpí per conversar amb el regidor sabadellenc, Gabriel Fernández, entorn el llibre anomenat En defensa pròpia, escrit per l’exdiputat. Conseqüentment, s’ha produït un debat respecte al panorama social i polític actual. Tardà ha reiterat al llarg de la trobada que és necessari governar amb un “front ampli” al Parlament, on les esquerres siguin les protagonistes.

L’exportaveu d’Esquerra Republicana al Congrés dels Diputats, Joan Tardà, en l’actual clima d’incertesa política publica el llibre En defensa pròpia, en el qual avoca un discurs que articula la trajectòria dels republicans i aporta diverses propostes per confeccionar el camí que ha de seguir el grup polític si vol liderar el darrer tram, titllat de “feixuc”. L’exportaveu assegura que el complicat escenari actual “durarà més del que voldríem”. Tanmateix, el llibre aposta per una solució comuna construïda des dels blocs, independentistes i autonomistes; ja que “cal desbloquejar aquesta situació”, reivindica Tardà.

Tardà està convençut que són uns temps difícils, però que els que vindran encara ho seran més. Considera que és necessari un govern format per la CUP, En Comú Podem i Junts Per Catalunya. Els republicans tenen molt clar que els seus principals objectius són reconstruir el país, amnistia i negociar un referèndum. El polític assegura que cal construir un escenari de diàleg i de negociació.

“Els tres reptes són gegantins. Per això, cal aconseguir una taula de quatre potes. Tres de les quals esquerranes. D’aquesta forma aconseguiríem dos fets: en primer lloc, que el centre de gravetat es mogui a l’esquerra, i en segon lloc, acumular més forces que vagin de la mà. Volem que Aragonès sigui la mà de morter d’un govern que protagonitzat per les esquerres; fet que suposa que el centredreta no és determinant”.

En el front ampli tothom és necessari, però, l’esquerra seria decisiva. Per això, Tardà anhela que la CUP i En Comú Podem acceptin aquesta oferta. “Representarà un univers més ampli de catalans”. Fent referència a Sabadell, el regidor Gabriel Fernández vincula la idea del front ampli a la ciutat, ho compara amb el govern de transformació de l’any 2015, on les esquerres es van unir. “Cal transportar aquesta idea al Parlament”; assegura. Per contra lamenta que un gran error va ser “no arrossegar a més gent que es pogués sumar al govern de transformació”.

“La nostra ciutat ha d’ajudar al procés nacional, ha de formar part i ha de donar exemple com ho ha fet Sabadell en diferents lluites. Ara hem de ser capaços d’estar a l’altura d’aquest moment històric per poder contribuir en aquest procés i fer exemple del nostre error perquè no es cometi en l’àmbit de Catalunya”, manté.

La trobada s’ha tancat amb la reflexió compartida pels dos convidats: deixar de banda els prejudicis i les emocions; perquè molta més gent se sumi al govern. A més tots dos estan d’acord que “cal pensar cap on s’ha d’anar i lluitar fins a aconseguir-ho per poder generar un canvi real”.

Foto portada: Joan Tardà i Gabriel Fernàndez a la terrassa l’Hotel Urpí. Autora: Clàudia Mas.

Comments are closed.