Foto portada: els 12 membres de la llista encapçalada per Vidal, aquest divendres a Sol i Padrís. Autor: David B.

El regidor Vidal i el seu equip es presenten a les primàries de Podem

El màxim dirigent de Podem a Sabadell, Ramon Vidal, vol reeditar el càrrec de Secretari General en les eleccions internes impulsades a la formació lila. Vidal ha presentat el seu equip aquest divendres, mantenint que és la candidatura més representativa de la pluralitat local. 

Vidal manté que la seva candidatura és “inclusiva”, amb representants dels set districtes de la ciutat provinents de diverses lluites (veïnals, sindicals…) i amb l’objectiu de “reconstruir” les estructures internes de la formació després de tres anys complexos i sense direcció local. El seu equip, tot i amb noves incorporacions, és qui ha liderat l’establiment de Podem a la ciutat fins ara:

“Aportem la feina de quatre anys. Tenim dos regidors al govern i volem seguir avançant per impulsar el canvi que es va viure l’any 2015 des de les esquerres. Portem tres anys sumant a l’esquerra amb un govern únic a Catalunya”, diu Vidal.

El seu programa té cinc línies bàsiques. En primer lloc posar “les persones per davant de tot”. En segon lloc, la importància dels barris com a “punt bàsic de participació”. En tercer lloc, potenciar la “capitalitat” perduda de Sabadell. Finalment, la seva candidatura aposta per enfortir el Vallès Occidental i, en cinquè lloc, “recuperar drets des del municipalisme”. La mitjana d’edat del grup és de 51 anys, el més jove en té al voltant de 25 i el més gran sobre els 65.




Així la llista està formada pels regidors d’Unitat pel Canvi Ramon Vidal (Salut, de Les Termes) i Elena Hinojo (Transparència, de la Creu Alta), més els activistes veïnals Ester Lopera (Can Deu) i Francisco García (Merinals), el sindicalista Manuel Navarrete, i Antonio Sosa, del Centre, Laura Bujardón, de l’Eixample, Soledad García, de la Concòrdia, Katy Parras, de la Creu de Barberà, José Peláez, de Can Puiggener, Alejandra Sandoval, de Les Termes, i el jove Helmut Ehöck.

“Visibilitat”, participació i confluències

Podem vol tenir “visibilitat pròpia” a la ciutat. Manté que qualsevol confluència haurà de tenir “estabilitat i lideratge”. Vidal creu, però, que fins ara “el debat intern a les coalicions no ha estat prou ampli i ara hi hem d’aprofundir; la veu dels cercles ha de ser escoltada dins les confluències”.

En breu arrenca Catalunya en Comú a Sabadell. Ells hi participen a títol individual. “El nou subjecte polític ha de definir el nom. Nosaltres sí hi participem a títol individual i personal. Però ara no calen angoixes sobre la llista de l’any 2019”, avisa Vidal. De fet, a nivell nacional Podem recomana formar part de candidatures àmplies d’esquerres si el nom de Podem s’hi reflecteix.

Quan se celebren les primàries?

Les eleccions internes a Podem Sabadell se celebren amb vot telemàtic entre els propers 11 i 18 de juny. S’escullen 12 membres de la direcció local i el Secretari General. Els quatre membres restants, en representació dels dos cercles actius (Sabadell Degà i Concòrdia), fins els 17 membres totals del Consell Ciutadà, s’escolliran en votació telemàtica des de punts de votació presencials.

Sigui com sigui, la nova direcció representarà membres de les dues llistes. En aquest sentit, Vidal estèn la mà a l’equip de Marta Morell per cooperar: “haurem de treballar junts”. Així mateix, es mostra disposat a fer un debat públic, com també la seva rival a la secretaria general.

El cens d’adherits està controlat per la direcció estatal de Podemos. La candidatura de Morell, però, assenyala que l’univers d’adherits és d’unes 2.000 persones. Hi ha un tercer candidat a secretari general, Jordi Nuez, que no ha presentat públicament el seu projecte fins ara.

Foto portada: els 12 membres de la llista encapçalada per Vidal, aquest divendres a Sol i Padrís. Autor: David B.  

Comments are closed.