L’organització de la segona edició del Premi Sabadellenc de l’Any ha tingut novetats i canvis. Com ja es va avançar en la primera edició, l’escultura creada per Ramiro Fernández Saus tindrà variacions cada any, de tal manera que cap d’elles serà exactament igual. Si l’any passat, Fernández Faus va optar per una composició de colors naturals que va quedar en mans del doctor Manuel Cervantes, aquest any s’ha optat per un to monocromàtic: bronze. A més, hi ha hagut una segona novetat. Un reconeixement pels finalistes.
La ceba, “la més pobra de totes les verdures” però símbol sabadellenc per excel·lència, creada per l’artista sabadellenc Ramiro Fernández Saus per ser el Premi Sabadellenc de l’Any té unes fulles de llorer. Ceba i llorer: el símbol del Sabadellenc de l’Any. Ciutat i premi. Sabadell i guardó. Simplicitat màxima. En aquesta ocasió, encara s’ha anat més en aquesta línia i la ceba s’ha presentat en un únic color: bronze. Ha costat fer la segona versió?
“L’altre cop era pintada i ara l’hem feta només en bronze. Sempre costa fer-la perquè penses que ho faràs ràpid però al final va costant. Tot i així la primera versió va ser molt més difícil. Estic molt content que la ‘cebeta’ la puguin tenir aquests persones amb trajectòries tan importants”.
D’altra banda, en aquesta segona edició s’ha incorporat un guardó també per als quatre finalistes. Un gravat original de Ramiro Fernández, on passa a dues dimensions l’escultura del guanyador. “Hem fet cinc exemplars d’un gravat signats i numerats. M’ha costat menys perquè el fet de ser pintor ha fet que em sortís. Estic molt satisfet de com han quedat”.
Els gravats van ser entregats al final de la gala a Maria Antònia Cabistany, Laura Andrés, Tomàs Pladevall i la mare de la surfista de neu Queralt Castellet, qui no va acudir a l’acte per compromisos professionals a Suïssa.
Com serà la ceba del Sabadellenc de l’Any 2023? Caldrà esperar alguns mesos.
Més informació:
Foto portada: la presentadora de l’acte i Ramiro Fernández, autor de la ‘cebeta’ del Sabadellenc de l’Any. Autor: David Jiménez.
Pingback: Antonio Martos, guanyador del Premi Sabadellenc de l'Any 2022