Ceba i llorer, per Ramiro Fernández: una obra d’art com a guardó pel Sabadellenc de l’Any

Karen Madrid i Ramiro Fernández, amb el guardó de fons. Autor: J.Peláez.

“Les coses que surten, surten ràpides. I va sortir ràpid en una nit”. Així ha definit el pintor i escultor Ramiro Fernández, un dels artistes sabadellencs més internacionals, el procés de creació del Premi Sabadellenc de l’Any. Fernández s’ha encarregat de la creació del guardó, de bronze, que a més serà diferent en cada edició a partir del mateix disseny.

Fernández ha presentat la seva creació des de la platea del Teatre Principal en conversa amb la periodista Karen Madrid, presentadora de l’acte. Ha reconegut que és una evolució del símbol que ell mateix va fer per Sabadell Capital de la Cultura Catalana 2024, “ceba i cortina”, a partir del disseny gràfic del Premi Sabadellenc de l’Any que ha fet l’estudi Mijuro, que ha presidit bona part de l’acte. “Amb el símbol de la ceba i la cortina tenia mitja feina feta”. L’altra mitja va ser el llorer:

“El símbol de la victòria una mica com els romans es posaven els llorers. Però que consti que tot està inspirat en el disseny que l’iSabadell va fer pel premi i jo només l’he passat a tres dimensions”. L’artista sabadellenc ha mostrat la seva admiració pel símbol de la ceba: “La ceba és el símbol de Sabadell. Em fa molta gràcia perquè és com un símbol pobre. A Anglaterra tenen la rosa, altres la flor de llis. Nosaltres ens conformem amb la ceba. És graciós. Una mica còmic. I maco. Humil com els de Sabadell”.

“Va sortir en una nit”, ha apuntat Fernández. “Les coses que surten, surten ràpid”, ha apuntat, a la vegada que ha avançat que el Premi Sabadellenc de l’Any serà cada any una mica diferent, ja que a partir del mateix disseny, ceba i corona de llorer, hi haurà petits variacions pictòriques o tonalitats. “Com que és de bronze i té una mica de color l’anirem pintant de cada any una mica diferent”

De moment, el primer se l’ha endut Manuel Cervantes, cap d’Infeccioses de l’hospital Parc Taulí, en representació de la tasca dels sanitaris durant la pandèmia de la Covid-19.

Més informació:

Segueix iSabadell a Telegram!

Segueix iSabadell a Telegram i rebràs les notícies més rellevants directament al teu dispositiu. Fes-ho AQUÍ.

Comments are closed.