Uri Garcia, a la seva consulta.

‘Publireportatge’: Uri Garcia, nutricionista esportiu. Regala’t salut, regala’t rendiment

Oriol Garcia és un nutricionista esportiu que des de l’any 2015 passa consulta al barri de Gràcia de Sabadell. Garcia compagina la feina amb la formació constant. Té un grau en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Barcelona, un postgrau sobre Farmacologia, Nutrició i Suplementació en l’esport i un màster sobre Nutrició Esportiva per la UCAM de Múrcia. Actualment estudia un màster en Fisiologia a la UB i rep als pacients en diferents localitats a part de Sabadell: Matadepera, el Vendrell, Igualada i Múrcia.

El nutricionista esportiu Oriol Garcia ofereix els seus serveis des de fa dos anys a Sabadell, on atén els clients amb hores concertades en un horari molt ampli: des de les set del matí fins a les deu del vespre. Els principals clients d’Uri Garcia Nutrició Esportiva són esportistes, però també treballa amb persones que volen perdre pes i no practiquen esport habitualment.

Uri Garcia, en consulta.
Uri Garcia utilitza el mètode ISAK per a valorar la composició corporal.

Com són les visites amb Oriol Garcia? El nutricionista s’adapta al màxim a les necessitats de cada persona, tant pel que fa al pla nutricional com en les facilitats per a visitar-lo.

La primera sessió consisteix en una entrevista amb el pacient per poder desenvolupar un pla nutricional individualitzat. És important conèixer les preferències alimentàries de cadascú per tal que el pla s’adapti a ell i que ell no s’hi hagi d’adaptar. Conèixer els horaris laborals, les hores que dedica a l’esport, el tipus d’activitat i la seva intensitat, patologies, analítica recent, objectius personals, etc. Tot enfocat a poder oferir un pla nutricional el màxim de personalitzat i adaptat a cada pacient”, explica Garcia.

A part de l’entrevista personal, el nutricionista Oriol Garcia fa a cada nou pacient un estudi d’avaluació de la seva composició corporal per saber QUÈ pesa (teixit ossi, muscular, adipós…) i també saber a ON pesen aquests teixits, per tal de poder determinar correctament la composició corporal de la persona, i utilitzar-ho com a eina d’avaluació per veure si el pla nutricional està funcionant correctament. Això, explica, sempre que la modificació de la composició corporal sigui l’objectiu de la consulta nutricional, o un d’ells. El sabadellenc treballa amb el mètode proposat per l’ISAK (International Society for the Advancement of Kinanthropometry).

Tant important és obtenir resultats fiables com entendre'ls i saber-los ensenyar al pacient.
Tan important és obtenir resultats fiables com entendre’ls i saber-los ensenyar al pacient.

Garcia destaca que és igual d’important resoldre les necessitats del pacient com que ell ho entengui i ho pugui explicar al seu entorn. “Per mi és important que el pacient/esportista surti de la consulta amb més coneixement en NUTRICIÓ, més coneixement en ESPORT i més coneixement en COMPOSICIÓ CORPORAL que el que tenia abans d’entrar a la sessió”.

Especialitzat en nutrició esportiva

Majoritàriament, els clients d’Oriol Garcia són esportistes de diferents modalitats, però també diabètics insulinodependents que han d’ajustar la seva alimentació i la pauta insulínica a la pràctica esportiva, o bé, pacients que tenen l’objectiu de perdre pes sense fer una activitat o un esport molt definit. “Si ve algun pacient amb alguna patologia important, prefereix-ho derivar-lo a algun company especialitzat en nutrició clínica, ja que segur que el podrà atendre molt millor que jo”, assegura Garcia.

Apassionat de la seva feina

“Gaudeix del que fas i no treballaràs mai més en la vida”, aquest és el lema d’Uri Garcia, que explica que és “un apassionat de l’alimentació saludable i l’alimentació per tal de millorar el rendiment esportiu”. En les seves hores lliures fa esport, i és un gran aficionat al CrossFit. El nutricionista afegeix que “he aconseguit fer de la meva passió la meva professió”.

Si durant aquest mes de novembre vas a la seva consulta i dius que has vist el publireportatge, l’Oriol et farà un descompte de 10 euros a la 1a consulta. Recorda, les visites són amb hores concertades prèviament.

Dades de contacte:

Uri Garcia nutrició esportiva
Telèfon mòbil: 692 80 76 53
Correu: urigarciadn@gmail.com
Instagram: @urigarciadn