Així serà la programació de Nadal

El Campament Reial al Centre es farà aquest Nadal al Racó del Campanar i no a la plaça del Gas. El canvi d’espai és una de les principals novetats de les activitats nadalenques a Sabadell, que mantindran la Fira de Santa Llúcia a la plaça Sant Roc, i potenciarà els canvis introduïts l’any passat. Durant tres dies hi haurà un Pessebre vinent a la Casa Duran.

Les activitats nadalenques arrencaran el 24 de novembre amb l’enllumenat dels carrers. Segons la tinenta d’alcalde de Promoció de la Ciutat, Marisol Martínez, aquest any hi haurà uns 550 punts de llum en una seixantena de carrers. Estan finançats per les associacions de comerciants, subvencionant-se part del cost l’Ajuntament. Aquest any s’aposta de nou per mantenir els arbres de gran tamany que es van introduir l’any passat. Ara n’hi haurà a Ca n’Oriac, la Creu de Barberà, la plaça de Catalunya, Can Llong i el polígon comercial Via Sabadell.

A més, s’instal·laran arbres també a Can Rull, el Parc del Nord i Torre-romeu, on es faran activitats de sensibilització i decoració. Al parc del Nord, just davant l’estació dels FGC, el 16 de desembre, a la plaça Benjamín García el 22 de desembre i a la plaça Cristóbal Ramos de Torre-romeu en una data encara per determinar. Al Passeig de la plaça Major no hi haurà arbre il·luminat enguany, però sí “tres fanals cúbics gegants” dissenyats per l’ESDi en base al fanalet que es vol potenciar per la cavalcada de Reis. També s’il·luminaran la Torre de l’Aigua i altres places i arbres. Martínez ha concretat els del Racó del Campanar, la plaça del Gas i la plaça Sant Roc.

També el 24 de novembre  fins el 23 de desembre arrencarà la Fira de Santa Llúcia, de nou a la plaça Sant Roc. “L’any passat va funcionar molt bé”, ha assegurat Martínez.

Flea Market i Nit de Compres

El 2 de desembre Comerç Centre celebrarà una nova edició de la Nit de Compres, amb activitats al carrer, botigues a la via pública i horaris més amples. També es farà al Passeig, aquell mateix dia, una nova edició del Flea Market, mercat de productes de segona mà, que realitzen habituament l’Alliance Française i l’Espai Àgora.

Més dies de food trucks i canvis a la Fira d’Artesans

Durant el pont de la Immaculada, s’instal·laran diverses food truck, allargant els dies d’estada. Segons la programació presentada, hi haurà food trucks a la plaça Sant Roc entre els dies 6 i 11 de desembre. “És una manera d’acabar una visita pel Centre, degustant productes singulars”, diu la regidora..

La Fira d’Artesans que habitualment comença a mitjans de desembre aquest any es farà al Passeig de la plaça Major, deixant la plaça del doctor Robert.

Campament reial al Racó del Campanar

Una de les novetats del Nadal d’enguany serà la nova ubicació del Campament Reial, que comença el dia de Sant Esteve, i que deixa la plaça del Gas per ubicar-se al Racó del Campanar. Està organtizat per Comerç Centre. Per la seva banda, el Museu del Gas farà activitats, entre el 27 de desembre i el 4 de gener i especialment el 29 de desembre, dirigides al públic infantil i juvenil al voltant de la robòtica, les xarxes socials, la fotografia o la construcció de manualitats. “Teníem un buit pel públic infantil d’edat més avançada que ara podrem cobrir millor”, assegura la tinent d’alcalde.

Fira reial i Cavalcada

Sense entrar gaire en detalls d’una encara llunyana cavalcada de Reis que sortirà des de Can Deu, sí s’ha confirmat la repetició de la Fira Reial a Fira Sabadell, iniciada l’any passat amb bon seguiment, i que es durà a terme els dies 3 i 4 de gener.

Altres activitats

Tant l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, com la regidora de Cultura, Montserrat Chacon, ha abundat en la importància de persistir en el relat construït l’any passat per generar una identitat nadalenca a la ciutat. Així s’ha reeditat el conte de David Vila Nit de reis a Sabadell, amb noves il·lustracions del col·lectiu Bafarada. El conte arribarà a més escoles i es distribuirà en diversos punts. A partir d’aquest imaginari d’una ciutat industrial marcada pel tèxtil es realitzaran les activitats nadalenques a la plaça del doctor Robert, entre el 22 de desembre i el 4 de gener.

Entitats i representants municipals, a la presentació de les activitats. Autor: David B.
Entitats i representants municipals, a la presentació de les activitats. Autor: David B.

D’altra banda, a la Casa Duran es farà de nou el pessebre (a partir del 16 de desembre) i la cantada de corals. A més els dies 6, 23 i 30 de desembre hi haurà una escena de pessebre vinent de la mà del Centre Sant Vicenç i Joventut de la Faràndula. A nivell cultural, les dues entitats de teatre familiar faran els seus tradicionals Pastorets i l’Orquestra Simfònica del Vallès dos concerts d’un nou Festival de Valsos i Danses, que aquest any arribarà abans, el 30 i 31 de desembre.

A nivell esportiu les dues activitats més clàssiques són atlètiques: la Cursa de Sant Esteve, pel riu Ripoll, el 26 de desembre, i una nova edició de la Cursa de cap d’any de Sabadell, més coneguda com La Nostra!.

Promoció exterior

Per primera vegada, es buscarà de forma activa el públic exterior. Hi haurà campanyes de comunicació i publicitat fora de Sabadell, als FGC i autobusos interurbans. “La campanya és una excusa per promocionar la nostra ciutat. Veurem fins on podem arribar però cal dir que tenim un ventall competitiu sense comparació dins la nostra comarca”, ha assegurat Martínez.

Foto portada: la Fira de Santa Llúcia, l’any passat. Autor: cedida.