Analitzen els projectes ‘Smart City’ de Sabadell

  • Sabadell presenta els projectes de ciutat intel·ligent a la consultora Geocyl, que visitarà 30 municipis.

  • Es valora la recollida pneumàtica, la fibra òptica FttH o el pagament ‘contactless’, entre altres projectes.

Membres de la consultora ambiental i territorial GeoCyl han aturat el cotxe elèctric que està visitant 30 dels 41 municipis membres de la Xarxa Espanyola de Ciutats intel·ligents (RECI) per avaluar els projectes que està duent a terme Sabadell.

El projecte La meva ciutat intel·ligent. Volta a Espanya amb Twizi, realitza un anàlisi de les ciutats intel·ligents des d’un punt de vista geogràfic, avaluant com transformen la vida i la morfologia de les ciutats les noves polítiques i accions intel·ligents. El recorregut es va iniciar a Valladolid i acabarà a Salamanca, passant per dues ciutats catalanes; Sabadell i Barcelona.

El vehicle elèctric ha visitat el Parc Empresarial de Sant Pau de Riu-Sec, que compta amb infraestructures i serveis intel·ligents com és el desplegament de la fibra òptica FttH i amb la instal·lació de sistemes de pagament ‘Contactless’ a través de targeta de crèdit o telèfon mòbil. La fibra òptica FttH ofereix una connexió a internet amb una velocitat real que arriba fins al 100 MB, a més, aquest servei no és habitual en un polígon o parc empresarial i permetrà a les empreses poder donar nous serveis i ser més competitius. Amb el sistema ‘Contactless’ s’aconsegueix agilitzar els pagaments de forma notable, ja que el client paga directament el producte només acostant la tarja de crèdit o el telèfon mòbil al terminal de pagament amb els mateixos nivells de seguretat que les targetes convencionals.

Els membres de GeoCyl han pogut conèixer també el funcionament del sistema de recollida pneumàtica d’escombraries, el nou sistema de gestió de l’enllumenat públic, la telegestió de reg a les zones verdes, l’ús d’aigua regenerada per netejar els carrers, la telegestió de la calefacció en 59 equipaments municipals i la sincronització de semàfors amb prioritat de pas pels autobusos.

Aquesta jornada servirà per avaluar quins són els millors projectes de cadascuna de les Smart City, per poder compartir-los, col·laborar conjuntament i donar a conèixer a la ciutadania quins són els projectes que s’estan posant en marxa.

Foto portada: Vehicle elèctric que ha visitat els projectes que s’estan realitzant a Sabadell. Autor: David B.