Matrimoni a la italiana. Teatre Sant Vicenç. Autor: David B.

10 propostes culturals per les festes de Nadal

Amb l’arribada de les festes nadalenques l’activitat cultural de la ciutat no descansa, tot just al contrari, omple les cartelleres amb els clàssics tradicionals nadalencs destinats a un públic familiar així com -les cada cop més a l’alça- propostes per a un públic adult.

Estrenarà les propostes culturals d’aquestes festes l’Espai Àgora del Centre Cívic de Sant Oleguer, amb un muntatge dirigit per Elisabeth Ollé, on convidaran l’espectador a reflexionar sobre la situació del planeta a través de la música, la dansa i la paraula. Natural compta amb sis ballarins de l’Escola de dansa Bots, “que a més algun d’ells interpretarà fragments del muntatge”, assegura la seva directora. Es representarà el 22, 28 i 29 de desembre i el 3, 4 i 12 de gener de 2018 a les 9 de la nit.

Il·lus teatre. Autor: Cedida
Els membres d’Il·lús teatre. Autor: Cedida

El dissabte 23 la Cava Urpí celebrarà els vint anys d’Il·lús Teatre amb el muntatge Molts records!. Un cabaret literari confeccionat a base de fragments de tots els espectacles que la companyia sabadellenca ha presentat des de la seva creació, el juliol de 1997. Molts records! manté els ingredients habituals dels espectacles de Nadal d’Il·lús (humor, reflexió, poesia i música) a través de poemes, fragments, escenes i articles de premsa, entre d’altres, de Jacint Verdaguer, Shakespeare, Josep Pedrals, Antonio Machado, David Trueba o John Donne. La proposta compta amb els actors sabadellencs Jep Barceló, Santi Ricart, Sílvia Ricart, Pedro Ruiz, Marta Tricuera i Montse Vidal.

És la primera vegada en la nostra història que presentem un muntatge fet de fragments d’altres produccions”, assegura Jordi Fité, director de la proposta.

Molts records! es podrà veure a la Cava Urpí els dies 23, 25, 26, 27, 28, 29 i 30 de desembre de 2017 i 1 de gener de 2018, a les 22 hores. Les entrades per al 23 i 25 de desembre estan exhaurides.

El dia de Nadal a la nit s’estrenen tres muntatges destinats a un públic adult. Joventut de la Faràndula per tercer any consecutiu recupera l’obra de teatre de Nadal a la nit. Enguany Pol Berch, acompanyat de Ferran Vidal i Marc Granado a la direcció, portaran a l’escenari del Teatre Principal la comèdia El cafè de Carlo Goldoni. Una comèdia de caràcters que s’endinsa en els problemes que ocasiona el joc i en la corrupció moral, on diverses històries s’entrellacen al voltant d’un cafè.

El 25 de desembre a la nit el Teatre Sant Vicenç estrenarà Matrimoni a la Italiana, un muntatge dirigit per Òscar Muntanya i Òscar Rodríguez. Una comèdia que transportarà a l’espectador al Nàpols de postguerra, on una dona de la vida anomenada Filumena intenta sobreviure buscant l’estabilitat emocional i amorosa amb Domenico Soriano. Ella canviarà la seva vida amagant un secret del tot inesperat. El muntatge es representarà els dies 25, 29 i 30 de desembre i els dies 12, 13, 19 i 20 de gener a les 22 hores.

L’espai Àgora, estrenarà la nit de Nadal Ma solitude et moi. La sabadellenca Alba Grau es posa per primera vegada al capdavant de la direcció d’un muntatge íntim  Es representarà els dies 25, 26 i 27 a les 21 hores.

El Teatre del Sol durà a terme una programació especial per a les festes de Nadal. El musical Joseph i l’increïble abric en technicolor dirigit per Ramon Ribalta, la direcció musical d’Oleguer Alguersuari i la direcció coreogràfica de Montse Argemí. Un muntatge que incorpora elements més moderns i amb algunes innovacions tècniques a l’escenari i millores en la il·luminació, respecte a la seva estrena en el mateix teatre fa 10 anys. Realitzaran una funció el 25 de desembre a les 21:30 hores i el 26 de desembre a les 18 hores.

Luces de Bohemia. Autor: David B.
Un moment de Luces de Bohemia. Autor: David B.

El clàssic de Ramón María del Valle-Inclán i un dels títols imprescindibles de la literatura espanyola, Luces de Bohemia, també tindrà un espai reservat en aquesta programació especial. Es representarà el 25 de desembre a les 22 hores i el 26 de desembre a les 18:30 hores

El dia de Sant Esteve, la Biblioteca del Teatre del Sol acollirà la lectura dramatitzada del clàssic de Charles Dickens, El conte de Nadal, dirigida per l’actriu sabadellenca Bruna Feliciano. Es representarà del 26 al 30 de desembre a les 21:30 hores.

El clàssic dels clàssics nadalencs

El muntatge nadalenc per antonomàsia a la nostra ciutat són Els Pastorets de Josep Maria Folch i Torres. Joventut de la Faràndula continua amb les representacions que es van iniciar amb gran èxit el passat 16 de desembre. Les funcions continuaran el 23 i 26 de desembre i els dies 1, 7, 13 i 14 de gener de 2018, a les 18 hores al Teatre La Faràndula.

El Teatre Sant Vicenç portarà a l’escenari creualtenc uns Pastorets amb una escenografia renovada gràcies a una campanya de microfinançament. Per a celebrar els 75 anys de la primera representació i dels nous decorats, es durà a terme aquest dissabte 23 de desembre una Gala de presentació dels renovats Pastorets presentada per Marc Serra i Neus Conesa.

Foto portada: Matrimoni a la italiana, del Teatre Sant Vicenç. Autor: Cedida.