Bruixes del Nord. Autor: David B.

30 anys embruixant els carrers de Sabadell

Les Bruixes del Nord han tancat la celebració el 30è aniversari de la creació de la colla amb una gran festa a l’Eix Macià.

Durant tot el dissabte l’Eix Macià ha estat l’escenari de la festa final de la colla de foc amb trenta anys d’història a la ciutat. A la festa no hi ha faltat les mostres de cultura popular, amb gegants, l’esbart, castellers i bastoners, amb tallers i diverses activitats durant el dia.

Tot i una estona de pluja, la festa s’ha reprès amb el correbars a l’Eix Macià. El plat fort de la jornada ha estat a la nit, on quatre correfocs que han sortit des de quatre punts de la ciutat, la plaça de la Creu Alta, plaça Olímpia, plaça Espanya i plaça Marcet, que han arribat a l’Eix Macià. Hi han participat 26 colles de foc arribades d’Andorra, Castelló, Mallorca, La Cerdanya, Cardona, Castellbisbal, Sant Joan Despí, Ripollet, Caldes o Castellar del Vallés i les colles sabadellenques, entre altres. Totes elles han fet diversos lluïments de forma conjunta al centre de l’avinguda. Acte seguit s’ha encès un cartell commemoratiu dels 30 anys de la colla que ha donat pas al ball amb l’Orquestra Mitjanit.

Els actes de celebració han comptat també amb una exposició al Casal Pere Quart i amb la publicació del llibre que recull els trenta anys d’història de l’entitat titulat Els carrers seran sempre nostres i el llibre de contes La bruixa Dafne.

Foto portada: les bruixes del Nord en el  correfoc d’aquest dissabte. Autor: David B.