La consellera de Cultura, Laura Borràs, l'alcalde de Sabadell, Maties Serracant, amb altres representants institucionals i el comissari de l'Any Colla de Sabadell, Joan Safont, aqust dimecres. Autor: ACN.

Així arrencaran els actes de l’Any Colla de Sabadell, amb la presència de Quim Torra

El president de la Generalitat, Quim Torra, i la consellera de Cultura, Laura Borràs, donaran el tret de sortida diumenge a l’Any Colla de Sabadell en un acte al Racó del Campanar. La comissió que prepara els actes del centenari del grup cultural ha preparat un vermut de presentació dels actes a Sabadell. Els actes globals s’ha presentat aquest dimecres a Barcelona. 

L’Any Colla de Sabadell arrencarà a la ciutat el proper diumenge al Racó del Campanar a partir de les 11 hores.

  • Ho farà amb un taller que porta per títol ‘Quina canya, la Colla de Sabadell’ on es construiran canyes de bambú on es penjaran reproduccions de fotografies relacionades amb el grup liderat per Joan Oliver, Armand Obiols i Francesc Trabal entre altres.
  • També a les 11 hores es farà una teatralització a càrrec de la companyia AlGalliner, amb quatre personatges: Oliver, Trabal, Obiols i Mercè Rodoreda.
  • A les 11 es farà l’espectacle itinerarant Extintos, a càrrec de la companyia Efímer, que recorrerà el Passeig de la plaça Major i la plaça del doctor Robert.
  • A les 11.30 hores es farà l’espectacle Blanko, en què un actor vingut d’Holanda estarà situat sobre una peanya, tot vestit de blanc, perquè els participants el pintin.
  • A les 12.45 hores el quintet de metalls de la Simfònica del Vallès faran diverses composicions musicals.
  • A les 13.15 hores es faran els parlaments institucionals, amb la màxima presència institucional, ja que hi assistirà el president de la Generalitat, Quim Torra, la consellera de Cultura, Laura Borràs, l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, i el comissari de l’Any Colla de Sabadell, Joan Safont, i el representant de la Comissió 100 Anys de la Colla de Sabadell, Cesc Prat.
  • A les 13.30 hores es farà de nou l’espectacle Extintos. I també actuarà de nou el quintet de metalls de l’OSV. Llavors el vermut popular,
  • A les 13.45 hores es farà de nou l’espectalce Blanko.

L’Any Colla de Sabadell s’ha presentat aquest dimecres a Barcelona, de la mà de l’alcalde, Maties Serracant, la consellera Borràs, el director de la Institució de les Lletres Catalanes, Joan-Elies Adell, i el comissari de l’Any Colla de Sabadell, Joan Safont.

“Amb la commemoració del centenari de la Colla de Sabadell volem reivindicar un moment culturalment molt ric a la nostra ciutat –el dels anys 1920– i també el clar compromís antifeixista de Joan Oliver, Francesc Trabal i Armand Obiols, que van tenir un paper decisiu al costat del Govern republicà durant la Guerra civil”, ha dit Serracant.

El logo dels 100 anys de la Colla de Sabadell sorgeix de l’artista sabadellenc Ricard Efa. A hores d’ara ja s’han fet alguns actes, com una excursió performativa a la font del Saüc, un recital de poesia o la presentació de la revista Vallesos o la presentació de Bestiari a LaSala.

Més info: ‘De l’Any Joan Oliver a l’Any Colla de Sabadell‘. 

Foto portada: la consellera de Cultura, Laura Borràs, l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, amb altres representants institucionals i el comissari de l’Any Colla de Sabadell, Joan Safont, aqust dimecres. Autor: ACN.