Els nois i noies tenen la paraula. Autor: David B.

Alumnes de vuit centres fan propostes per la Festa Major

Aquest dimecres, dins del programa Ciutat i Escola, els alumnes participants en el projecte Els nois i noies tenen la paraula han presentat les conclusions al Saló de Plens davant l’alcalde, Juli Fernàndez, i el tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga.

El programa pretén ser un espai de diàleg on poder expressar les seves opinions sobre diferents temes. En aquesta edició els alumnes han reflexionat durant tot el curs a l’entorn del tema Construïm la Festa Major. Els alumnes dels centres educatius Arraona, Creu Alta, Can Llong, Salesians Sabadell, Santa Clara, Col·legi Escolàpies, Sant Nicolau i Xaloc han presentat una proposta perquè es pugui incorporar, si escau, al programa de la Festa Major.

L’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, ha manifestat que “la Festa Major és l’activitat en què participen més ciutadans cada any i és bo que els alumnes aportin el seu gra de sorra per repensar-ne el model”.

Els alumnes han proposat que a la Festa Major de Sabadell hi hagi més activitats adreçades a infants i joves amb discapacitat, que als concerts vingui gent més famosa, que la fira tingui uns preus més assequibles i amb més atraccions, que es programin concerts en horaris més juvenils i que el programa deixi clar a qui s’adrecen les activitats. També creuen que caldria incorporar a la festa concursos de futbolí, jocs d’ordinador o consoles, dibuix juvenil, gimnàstica rítmica, mostres de balls escolars, com també activitats més participatives.

Foto portada: un moment de la trobada. Autor: David B.