Amélie-les-crayons. Autor: cedida.

Amélie-les-crayons, cançó francesa i espectacle al Fresc Festival

Fresc Festival patrocina aquesta secció
Fresc Festival patrocina aquesta secció

El grup francès Amélie-les-crayons farà un dels primers concerts del seu nou disc Mille Ponts a Sabadell. El nou treball haurà sortit a la venda cinc dies abans del concert i compta amb 12 noves cançons “rítmiques i juganeres”, segons el mateix grup.

L’Alliance Française de Sabadell és l’entitat que porta el grup Amélie-les-crayons als Jardinets de l’Espai Cultura el 28 de juny. La directora del centre, Hélène Vietti, ha explicat a iSabadell que “hem seleccionat aquest grup perquè és excel·lent i té molt èxit als països francòfons: Suïssa, Bèlgica, Quebec i França des de fa molts anys”.

Segons Vietti el trio francès promet una vetllada en què s’entrellaçaran la música i l’espectacle: “és un grup que no només és música, també és l’espectacle; t’expliquen una història amb una mica de teatre, de poesia, moltes cançons, i és com una mini comèdia musical. És una manera d’explicar-te una història amb  un espectacle molt complet”.

Amélie-les-crayons està format per la cantant, piano i guitarra que dóna nom al grup; Olivier Longre, clarinet i veu i Quentin Lallemand, marimba i també cantant. Els tres porten a l’escenari el cinquè disc del grup, “una història que fan ells mateixos amb imatges, poesia, llums molt particulars, etc., que fa que entrem en un altre món”, afegeix la directora de l’Alliance Française.

Vietti assegura que el tipus de lletres que compon aquest grup “són cançons en què hi ha bastant text, són bastant poètiques. És com si fos poesia cantada. Parlen de sentiments, però com que ells mateixos fan la música, acompanya molt bé, és una experiència conjunta”.

Un grup que triomfa a França

Les lletres d’Amélie-les-crayons ja fa anys que sonen amb força en diferents festivals de França, on han estat àmpliament guardonades.

De la nova cançó francesa crec que són un dels grups que han tingut més premis des de fa 15 anys en els països francòfons, perquè tenen molta fama i fan molts festivals, estan acostumats a participar en molts festivals diferents”, assegura Hélène Vietti.

Aquest grup ja va actuar al pati de l’Aliança l’any 2008, l’espai on ara tornen nou anys després.

FITXA TÈCNICA

Nom: Mille Ponts (Mil ponts).
Companyia: Amélie-les-crayons.
Gènere: Música.
Data: 28 de juny del 2017.
Hora: 22 hores.
Lloc: Amfiteatre dels Jardinets de l’Espai Cultura Fundació Sabadell 1859.
Preu: 15 euros.
Venda d’entrades: Per internet a Codetickets o presencialment a la taquilla de l’Espai Cultura Fundació Sabadell 1859 (c/ d’en Font, 25, Sabadell).

Foto portada: el grup Amélie-les-crayons. Autor: cedida.