Embassa't

Arrenca l’Embassa’t 2013

El concert inagural dijous 11, a l’Auditori Unnim (un espai massa gran i difícil d’omplir, la qual cosa dona fredor a l’ambient) va començar amb Si ets de Sabadell, una de les cançons que Pol Cruells va oferir al llarg de la seva actuació.

Donat que els concerts eren només per abonats als dos dies, i la temprana hora d’arrancada en un dia laborable ( 20h del vespre teòriques, que van acabar passant d’un quart) el públic va ser minoritari però van gaudir de valent amb els temes del cantautor sabadellenc. La majoria eren fidels seguidors, però en algun cas, com el del lector Albert Parés, reconeixien que havia estat “una gran descoberta”. Després fou el torn dels terrassencs Estúpida Erikah, presentant el seu recent disc Fora les cendres que van deixar els assistents molt satisfets. Simultàniament, començava l’actuació de Domèstica al mirador del Museu del Gas, seguit a les 23 h per la DJ sabadellenca Tutu. Des dels carrers veïns els passejants aixecaven el cap, alguns sorpresos de descobrir que en aquell mirador es pot muntar un concert en una calorosa nit d’estiu.

Divendres, amb cert retard sobre l’hora inicialment prevista (les 17.30 hores) i sota un sol de rigor però emparats per l’ombra de la vegetació dels jardinets començaren a tocar els Òxid, amb el seu rock molt potent; seguits dels Dulce pájara de juventud, que destacaven pels grans riffs de guitarra i alhora les lletres poc convencionals dels seus temes. En ambdós casos l’afluència de públic era molt minoritària però es va anar animant amb el duet d’aires punk Vàlius, que van arrossegar més d’un centenar de persones algunes de les quals van acabar a l’escenari ballant i saltant. Tant va ser l’impetu posat pels intèrprets que se’ls va trencar un pedal però van continuar amb bon humor i sense gaire problema.

Podeu veure l’àlbum ‘Embassa’t 2013 a Flickr’.

Ara era el torn d’un dels plats forts de la nit, el cantautor Pau Vallvé que amb aires reposats contrastava l’energia del concert anterior, i va finalitzar amb un tema “barreja de Pink Floyd i Daniel Johnson” i un medley de cançons extravagants que va ser molt ben acollit. El públic ja era més nombrós i heterogeni, d’edats diverses.

Una de les grans sorpreses de la nit foren el grup Muñeco. El so potent, recolzat en la magnífica acústica de l’amfiteatre, i la bellesa de l’entorn van animar molt al públic. Seguidament, els Stand up against Heart machine van arreplegar més públic, al voltant de 300 persones i van destacar pel seu so molt elèctric recollint elogis unànimes. A continuació la banda Univers van seguir fent vibrar el públic, aquest cop amb espontani inclòs que va pujar a l’escenari a cantar l’últim tema.

Mentre totes aquestes actuacions s’alternaven als dos espais dels Jardinets (amfiteatre i escenari gran) al Museu del Gas seguien les actuacions dels DJ en un comodissim mirador especialment adaptat per l’ocasió. Segur que no serà el darrer cop que s’aprofitarà aquest espai per actuacions de format similar. Tornant però als jardinets, l’actuació d’Extraperlo amb el seu pop electrònic (corda de guitarra trencada inclosa) i el seu joc de llums, seguits per l’electrònica de Lasers, l’espectacle audiovisual de TSOWC, amb video reivindicatiu inclòs i un set del DJ Coco per acabar la nit i prendre forces per l’endemà.

Foto portada: Un moment del festival Embassa’t. Autor: David B.