Rua de Carnaval Sabadell

Arriba el Carnaval més participatiu dels darrers anys

El Carnaval que es celebrarà aquest cap de setmana a la ciutat es preveu com un dels més participatius dels darrers anys. I és que en prendran part més de 1.700 persones.

Per la rua que es realitzarà el diumenge s’han apuntat un total de 13 carrosses i 24 comparses, amb un total de més de 1.700 participants. El grup Disbauxa, encarregat d’organitzar aquesta tradicional celebració, apunta que aquest any ha augmentat el nombre de participants i s’han incorporat a la rua el Club Natació Sabadell, SCR El Ciervo, el Club de Patinatge Artístic o la Protectora d’Animals.

Recorregut de la rua

La cita amb la rua de la ciutat és el proper diumenge, 15 de febrer, a les 5 de la tarda. S’iniciarà al carrer de Francesc Layret, continuarà per la carretera de Prats, creuarà tot l’eix central (11 de setembre, Via Massagué, Passeig Manresa, Passeig de la plaça Major) i baixarà per la Rambla acabant a la cruïlla amb la Gran Via.

És molt bo per Sabadell que la rua es faci diumenge, ja que dissabte es fa a moltes poblacions properes i també es fan les rues dels barris”, assegura el president del grup Disbauxa, Ricard Gil.

La plaça del Doctor Robert acollirà les activitats de Carnaval que s’iniciaran el dissabte a les 17:30 hores, amb un taller de màscares amb el grup Somnis de Colors i amb la posterior animació infantil del pallasso Perico Nas de Mico, que ja va fer ballar de valent als infants en la darrera edició. A partir de les 19:30 es realitzarà el quart concurs infantil de disfresses per als nens de 3 a 12 anys. A les 20 hores arribarà el rei Carnestoltes, que llegirà el seu pregó. Aquest any, tant el personatge del rei Carnestoltes com el de la Vella Quaresma ha estat encarregat als membres del grup de Teatre sabadellenc AlGalliner.

Ball de gitanes

Diumenge, l’Esbart Sabadell Dansaire oferirà la tradicional ballada de Carnaval amb la dansa de Carnestoltes, a les 12 del migdia.

Lliurament de premis

Un cop la rua hagi passat la plaça Doctor Robert, cap a les 19 hores aproximadament, hi haurà el fi de festa amb la banda de versions Klam, el lliurament de premis als participants de la rua amb millor vestuari, escenografia, so, coreografia i implicació amb el públic, repartint un total de 3.800 euros, sis pernils i tres xoriços. La festa acabarà amb el fi del regnat del rei Carnestoltes, cremant-lo al Racó del Campanar, cap a les 20:30 hores.

Foto portada: imatge d’arxiu de la rua de l’any passat. Autor: David B.