Vet aqui

Arriba el ‘Vet aquí Sabadell’ amb 15 activitats diferents

Per celebrar el Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil, que es commemora el dia 2 d’abril, es durà a terme del 6 al 14 d’abril la tercera edició del Festival de contes Vet aquí Sabadell.

Després de l’èxit de les dues darreres edicions, aquest any el festival augmenta la durada i la seva extensió territorial, volent “convertir Sabadell, durant un dia, en una ciutat de conte” tal com assegura un any més la creadora i directora del Festival, Anna Fité.

El Festival s’inaugurarà el 6 d’abril, 10:30 hores amb la tradicional sessió de contes a l’Aula Hospitalària del Parc Taulí, un acte obert a tothom però dirigit especialment als nens i nenes que estan ingressats al centre hospitalari sabadellenc. En aquesta ocasió els encarregats d’inaugurar la jornada seran les rondallaires Berta Rubio, Susagna Navó, Sherezade Bardají i Lola Espasa.

Vet aqui Sabadell. Autor: David B.
Presentació del Festival ‘Vet aqui Sabadell’. Autor: David B.

El 7 d’abril, La Llar del Llibre acollirà una macro sessió de contes, amb una vintena de narradors que explicaran contes durant tot el dia. A la tarda hi haurà interpretació dels contes en llengua de signes i també una narradora de l’Associació de Persones Sordes de Sabadell que explicarà un conte en aquesta llengua.

El 13 d’abril el cantant, animador i rondallaire sabadellenc Rah-mon Roma oferirà els seus Contes amb música a l’Hipermercat Esclat i el 14 d’abril les set biblioteques municipals (Vapor Badia, del Nord, del Sud, de Ponent, de Can Puiggener, dels Safareigs i de la Serra) acolliran, al matí i a la tarda, sessions de contes infantils obertes a tothom.

El programa també proposa un taller familiar d’il·lustració a càrrec de l’Associació Bafarada, que tindrà lloc el dijous 12 d’abril a les 18 hores al Museu del Gas i una xerrada-taller amb l’escriptor i dramaturg Marc Artigau, pensada per a què tothom que vulgui pugui aprendre a escriure contes. El Vet Aquí Sabadell es tancarà el 21 d’abril, a l’Estruch Fàbrica de Creació amb una masterclass per als alumnes dels tallers de teatre Infantil de la Joventut de la Faràndula i el Centre Sant Vicenç dinamitzada per Susagna Navó, Rosa Fité, Sherezade Bardají i Contes de Prop. Un any més es durà a terme la campanya de recollida de contes per al Rebost Solidari de Sabadell.

Foto portada: un dels contacontes de l’edició passada de Vet aquí Sabadell. Autor: David B.