Sabadell festa i tradició - Diables

Arriba la 12ena edició del ‘Sabadell Festa i Tradició’

Aquest cap de setmana serà intens pels amants de la cultura popular, que tenen de nou una cita a Sabadell amb les entitats tant de foc, de dansa, castells o gegants des del dia 8 al 11 de juny.

Sota el títol Les llengües esmolades dels balls de diables i amb la vista posada en el 35è aniversari del Ball de Diables de Sabadell, Sabadell Cultura, organitza la primera de les activitats aquest dijous 8 de juny amb la conferència De la cultura popular al patrimoni immaterial impartida per l’historiador Josep Bargalló i Valls, a la Fundació Bosch i Cardellach.

Divendres: corals 

La resta d’activitats s’iniciaran amb una cantada de corals el divendres 9 de juny a les 21 hores al Racó del Campanar, on hi participaran la Societat Coral Estrella Daurada, l’Agrupació Coral Talia, la Coral Violes i la Coral Tresca.

Dissabte: castells, tabalada, versots, correfoc i música

Les activitats per al dissabte s’iniciaran amb una aixecada de castells a les 18 hores a la plaça Sant Roc, on hi participaran els Castellers de Sabadell, els Xiquets de Reus i els Xicots de Vilanova, seguits d’una tabalada dels balls de diables, uns versots commemoratius Les llengües esmolades dels balls de diables al Racó del Campanar a les 20 hores. A les 20:45 s’iniciarà el lluïment de foc del Ball de Diables a la plaça Dr. Robert, que donarà inici al correfoc de les 22:15 hores. La festa la tancarà la musica del grup Wild Goats i Can Canalla.

El diumenge començarà a partir de les 10 del matí amb la mostra d’entitats al Passeig de la plaça Major, amb la plantada a la plaça Marcet i posterior cercavila de gegants i bèsties de foc fins arribar a la plaça del Doctor Robert, juntament amb trabucaires, tallers de malabars, Rambla de les Corals, Ball de la Bola, passejada amb ponis, mostra de puntaires i ball folk.

Versos commemoratius

El president de Sabadell Cultura, Ramon Simon ha destacat “com a novetat d’aquesta edició els versots commemoratius del 35è aniversari del Ball de Diables de Sabadell, on cada colla que hi participi farà un versot”. Ha destacat també el “gran nombre de participants que arriben des de diversos punts de Catalunya”.

Foto portada: una imatge dels diables de la darrera edició del Sabadell Festa i Tradició. Autor: David B.