‘Els contes de la Mediterrània’ arriben a l’Espai Cultura

Des del proper 5 d’abril al 22 de juliol l’Espai Cultura Fundació Sabadell 1859 acollirà l’exposició itinerant gratuïta Contes de la Mediterrània, produïda per Can Quintana – Museu de la Mediterrània, de Torroella de Montgrí (Baix Empordà).

La mostra està dirigida a tots els públics i pren com a fil conductor el fenomen de la narració oral que es troben a totes les cultures afincades a les dues ribes del ‘mare nostrum’.

L’exposició es s’elabora a partir de set relats en set llengües diferents, que es poden llegir sencers en català i en el seu idioma original, provinents de la conca occidental del mar Mediterrani. Els contes s’acompanyen de 29 il·lustracions a càrrec de Delphine Labedan, professora de dibuix i coordinadora de l’Escola de Belles Arts del municipi gironí de Salt.

En Patufet (català), El penjoll d’Isis (occità), El poder de la falguera (sard), Pinotxo (italià), Els set germans i el llac de la lluna (amazic), Aïxa Kandixa (àrab) i Els angelets de la Verge de les Angústies (castellà), són els contes que es poden trobar en la mostra.

Foto portada: una de les il·lustracions de la mostra.