Una de les activitats del Festival. Autor: David B.

El Festival ‘El Més Petit de Tots’ tanca amb 14.000 espectadors

El Festival que s’ha dut a terme del 9 al 24 de novembre a dotze ciutats de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears ha comptat amb la participació de 17 companyies, 11 de les quals internacionals. El festival ha reunit més de 14.000 espectadors.

La quinzena edició d’El Més Petit de Tots, el Festival Internacional d’Arts Escèniques per a Espectadors de 0 a 5 anys, ha aconseguit 14.000 espectadors en aquesta darrera edició, el que representa superar el 90 per cent d’índex d’ocupació. Segons l’organització un dels moments culminants del Festival va ser el quart Encontre d’Arts Escèniques per a la Primera Infància, que del 15 al 17 de novembre va reunir a Sabadell artistes, programadors culturals, mestres, pedagogs, investigadors universitaris i agents culturals de les administracions públiques per debatre i reflexionar sobre el futur i els reptes que afronta l’activitat artística adreçada als espectadors de 0 a 5 anys.

“Un cop més es demostra la importància de l’art orientat a la primera infància i es desfan mites i tòpics relatius tant al rigor artístic de les creacions per a aquest col·lectiu com a l’interès que generen”, assegura la directora d’El Més Petit de Tots, Eulàlia Ribera.

En aquesta quinzena edició, el programa ha inclòs més de 120 funcions, de les quals 40 orientades al públic escolar. A l’encontre hi van participar 70 professionals, més de la meitat dels quals de procedència internacional (de més d’una vintena de països) que, a més dels debats inclosos a les jornades, van poder veure alguns dels espectacles del Festival. També hi van ser un centenar de mestres d’escoles bressol que van aprofundir en la fórmula per incorporar l’art a la seva tasca diària amb els infants.

Foto portada: Una de les activitats del Festival. Autor: David B.