On Broadway. Autor: David B.

Els millors musicals de Broadway, al Teatre del Sol

Aquest dissabte el Teatre del Sol ha estrenat de forma exitosa On Broadway sota la direcció del ballarí Óscar Muñoz de la de Companyia Joves Produccions Musicals. 16 conegudes peces de diferents musicals composen aquest nou muntatge.

En un format de programa televisiu al més pur estil americà on cada setmana es convida a una companyia de Broadway al plató per poder presentar les seves millors peces i on el públic pot votar i decidir quina és la millor de totes i serà la que passarà a la gran final. El presentador d’aquest programa número 1 de la televisió és en Jack, interpretat per Jan Casablancas i Marc Pont, que es reparteixen les diferents funcions.

Sota aquest format televisiu, gairebé una vintena de ballarins duen a terme, en un recorregut frenètic, un repàs pels musicals que més empremta han deixat sobre els escenaris de Broadway. El muntatge comença amb l’obertura de Fosse, seguit per una quinzena de temes extrets dels exitosos musicals com Aladdin, Mary Poppins, Cabaret, A Chorus line, West side story, Cabaret, The Lion King, Les Misérables o Fama, entre altres.

Tots els números musicals que conformen l’espectacle es succeeixen de forma molt dinàmica, executats amb precisió i amb unes coreografies fresques i colorides. Crida l’atenció de l’espectador el gran nombre de vestits que apareixen en escena, i que arriba a prop d’un parell de centenars. Un vestuari desenfadat, ple de lluentons i ben confeccionat, que evoca a una època daurada dels musicals americans. Destacar també el canvi vertiginós de vestuari dels ballarins, que també porten una acurada coreografia fóra de l’escenari per poder arribar al següent número en perfecte estat de revista.

On Broadway. Autor: David B.
Un moment de On Broadway. Autor: David B.

 

Les lletres de les cançons dels musicals estan traduïdes al català i ben resoltes en escena pels diferents solistes de cada una de les peces que pugen a l’escenari. L’escenografia és senzilla però resolutiva, ja que al mateix temps serveix per dinamitzar l’escenari i per donar diferents possibilitats de moviments als ballarins per poder accedir a la part alta o baixa del mateix. El disseny d’il·luminació està ben trobat i permet diferents ambients, ajudant a donar el dinamisme i frescor que el muntatge necessita en tot moment.

Dues hores de música, en un repàs entretingut per les bandes sonores dels musicals que han marcat diferents generacions i que molts d’ells encara segueixen representant-se en diversos escenaris de tot el món.

Representacions

On Broadway, que s’ha estrenat aquest dissabte 15 de febrer, es representarà fins el 8 de març, els dissabtes en doble funció,  a les 18:30 i a les 21:45 hores i els diumenges a les 18:30 hores a la Sala Gran del Teatre del Sol.

Foto portada: Els ballarins de On Broadway en l’escenari del Sol, aquest dissabte. Autor: David B.