L’hostal de la Mirandolina. Autor: David B:

‘L’hostal de la Mirandolina’ s’instal·la al Sant Vicenç

Aquest dissabte ha obert portes al Teatre Sant Vicenç, L’hostal de la Mirandolina, un muntatge amb text de Carlo Goldoni adaptat per Quim Carreras i sota la direcció de Xeui Jiménez.

Els membres del Teatre Sant Vicenç han pujat un muntatge còmic clàssic de l’escena teatral, que tot i que el text té gairebé 300 anys, és totalment actual i viu, ja que dóna molta importància als papers femenins, un fet que en aquella època era del tot impensable.

L’hostal de la Mirandolina. Autor: David B:
Mirandolina, en un moment de la representacio. Autor: David B.

La protagonista, la Mirandolina, interpretada per Alícia Temprado, és l’hostalera que regenta el seu propi hostal a Florència, creu que és l’hostalera més eficient de tota la ciutat i que tots els homes queden atrapats per la seva bellesa. En l’hostal hi pernocta el cavaller de Ripafratta, al que dóna vida Oriol Alguersuari, ell presumeix que cap dona ha aconseguit seduir-lo i enamorar-lo amb els seus encants. A partir d’aquestes dues premisses es trama la història plena d’humor amb l’estil de La Commedia dell’Arte, de crítica a la burgesia i del que n’és l’eix principal de l’obra: seduir i/o no deixar-se seduir, un joc en el que participaran els dos protagonistes i en el que s’hi veurà involucrat la resta del repartiment.

El muntatge compta amb un decorat auster i ben resolt, que evoca a un hostal d’època i que compta amb una planta baixa i un primer pis on es situen les estances. El vestuari i perruqueria destaca per traslladar l’esèctador a una època passada, cap a mitjans del segle XVII.

Representacions

L’hostal de la Mirandolina que s’ha estrenat aquest dissabte, es representarà els dies 9, 15, 16, 22 i 23 de febrer, els dissabtes a les 22 hores i els diumenges a les 18 hores al Tetre Sant Vicenç de la Creu Alta.

Foto portada: un moment de L’hostal de la Mirandolina, aquest dissabte. Autor: David B.