El millor moment, Il·lús Teatre

L’imprescindible Cabaret Literari dels Il·lús novament a la Cava Urpí

Sota el títol El millor moment, els Il·lús Teatre han tornat a la Cava Urpí, amb el format de cabaret literari que porta anys triomfant en aquestes dates. Un format ben conegut pel públic i que aposta sobre segur.

Al cap i a la fi, si una cosa funciona, és millor no retocar-la gaire; i resulta evident, per l’èxit de públic que tenen, que el seu espectacle agrada molt tal i com és i arriscar-se amb innovacions semblaria una aposta innecessària.

Aquest cop han comptat amb les interpretacions de Marta Tricuera, Mariona Ribas, Santi Ricart i Pep Muñoz, la veu i violí de Marina Prades, el contrabaix de Jan Fité, la bateria de Berenguer Aina i els teclats d’Arty Party; com sempre sota la direcció precisa i encertada de Jordi Fité, autor també d’alguns del textos interpretats i d’algunes de les traduccions d’altres.

El millor moment, Il·lús Teatre . Autor: David B.
Els membres de El millor moment a la Cava Urpí. Autor: David B.

En aquesta ocasió el look dels actors ha estat més aviat bohemi i juvenil, lluny de lluentons i esmòquings, la qual cosa dona un toc desenfadat a l’espectacle, sense treure-li ni un bri d’elegància. A destacar també la il·luminació,  jugant amb tons clàssics nadalencs com el verd i el vermell, a càrrec de Pol Baltrons.

Com ja és habitual, es combinen textos humorístics i satírics (La teoria de l’últim mico) amb d’altres més seriosos (Corrandes d’Exili), poemes (Eco), articles de premsa, fragments teatrals (El misantrop), gags (Bessones), i altres ingredients, clàssics i contemporanis, tant en català com en castellà, amanits amb les cançons que, intercalades, entre els textos, formen un espectacle que, en setanta minuts,  fa riure, pensar, protestar, empatitzar i sobretot, vol remarcar, com diu la cançó final, que El millor moment és araThe best of times is now-.

Altres temes que han sonat en la magnífica veu de Marina Prades – que per cert, també de la mà dels Il·lús Teatre, actuarà aquesta mateixa setmana al teatre La Gleva de Barcelona amb el conegut actor Joan Carreras a l’espectacle Tots els dies són nits– han estat Mambo Italiano, La Belleza, Fes-te feliç, Tornarem i The Xmas song.

Si no us voleu perdre aquest imprescindible de les dates nadalenques, teniu una última oportunitat el dia 1 de gener a les 22 hores.

Foto portada: Un moment de l’espectacle. Autor: David B.