Dia Internacional de la Dansa

Més de mil ballarins participaran en el Dia Internacional de la Dansa

En motiu del Dia Internacional de la Dansa, l’Esbart Sabadell Dansaire ha organitzat per a les properes setmanes diverses activitats que giren al voltant d’aquesta disciplina artística.

En aquesta edició s’avança al calendari de celebracions la VIII Gala de Dansa Clàssica que es durà a terme el proper diumenge dia 15 d’abril, a les 6 de la tarda, al Teatre Principal. A la Gala hi participaran 11 escoles de dansa amb 95 ballarines i 7 ballarins. Com en altres ocasions, l’Esbart busca la màxima qualitat entre les escoles i companyies de dansa, per això un grup d’experts ha escollit les millors coreografies d’entre les presentades per ser executades a la Gala.

Mostra de dansa

El diumenge 6 de maig arribarà a la plaça Doctor Robert la 22ena edició de la Mostra de dansa. En total hi participaran uns 1.100 ballarins de 35 escoles de dansa i grups folklòrics de Sabadell i d’altres poblacions que interpretaran diverses disciplines de dansa. Com és habitual a les 13 hores es donarà lectura del missatge del Dia Internacional de la Dansa, escrit per una personalitat del món de la dansa. Es realitzarà a la plaça del Doctor Robert de 11 a 14 hores i de 17 a 20 hores.

El programa d’aquesta 22a edició inclou diverses activitats com la II Ballada de Country de Sabadell, que aplegarà al voltant de 1.000 participants a la plaça de d’Argub (Parc de Catalunya), serà diumenge dia 15 d’abril, a partir de les 10 del matí. Comptarà també amb l’spectacle de dansa Handle with care de Jesús Benzal i Chroma d’Albert Garrell a l’Estruch, audició de sardanes, conferències i un concurs de fotografia a Instagram.

Foto portada: una actuació de la mostra de Dansa. Autor: David B.