‘Tosca’ de Puccini, primera estrena de la Fundació Òpera a Catalunya

El proper dimecres 24 de febrer s’estrenarà al Teatre la Faràndula de Sabadell la primera producció de la nova Fundació Òpera a Catalunya (FOC), Tosca de Puccini, que es podrà veure a Manresa, Sant Cugat del Vallès, Granollers, Reus, Viladecans, Barcelona, Girona i Lleida.

El director general de la FOC, Oscar Lanuza, ha destacat que és un “petit miracle” que puguin estrenar la Tosca quan “tot el món està tancat” i que facin gira i onze representacions. “A Tosca apostem per la producció pròpia pel valor afegit que hi ha al territori i per artistes del país i talent jove”, ha destacat el seu director general. La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, ha remarcat la voluntat territorial de projecte i ha destacat que:

“La cultura passa arreu i en això hi estan tots conjurats. Arribar amb un projecte d’òpera arreu de territori no és senzill i hi ha hagut el tòpic que l’òpera és elitista i no és veritat. Aquesta és una òpera a l’abast de tothom i a tots els territoris”.

La consellera de Cultura també ha manifestat que un altre valor del projecte és “la posada en relleu que hi ha molt talent al país, molts bons professionals i que a vegades no tenen l’oportunitat de començar a casa seva. El projecte els dona aquesta oportunitat de començar a casa i després puguin ser coneguts a arreu”.

Tosca compta amb un repartiment artístic format per les sopranos Maribel Ortega i Carmen Solís en el paper de Floria Tosca, el tenor Enrique Ferrer serà Mario Cavaradosi, el baríton d’origen gallec Luís Cansino en el paper de Il Barone Scarpia, Pau Armengol com a Sagristà i Alejandro Baliñas com Angelotti són joves professionals sorgits de l’Escola d’Òpera de Sabadell.

La direcció musical anirà a càrrec del director sabadellenc Sergi Roca; Daniel Gil de Tejada, dirigirà el cor; Carles Ortiz, serà el director d’escena i Jordi Galobart, l’escenògraf. La producció anirà acompanyada de l’Orquestra Simfònica del Vallès i del Cor dels Amics de l’Òpera de Sabadell, i la direcció artística de la producció i el projecte de Mirna Lacambra.

La producció anirà acompanyada de l’Orquestra Simfònica del Vallès i del Cor dels Amics de l’Òpera de Sabadell, i la direcció artística de la producció i el projecte de Mirna Lacambra. Tosca, de G. Puccini, es representarà a Sabadell el 24, 26 i 28 de febrer i realitzarà una gira arreu de Catalunya fins el19 de març.

Segueix-nos a Telegram:

  • Segueix iSabadell a Telegram clicant el bannèr o AQUÍ.
Segueix iSabadell a Telegram clicant al banner.
Foto portada: Fragment del cartell de Tosca.